Vuković: Ne čudi što Zirojević ne zna kako razmišljaju slobodni ljudi

"Kada kolega Nikola Zirojević govori o “pionima” u nečijim rukama, jedno je sigurno – o toj “funkciji” on, kao i njegovi partijski saborci, mogu govoriti na bazi podužeg i bogatog iskustva", navodi se u reagovanju Vukovića

4889 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, reagovao je na navode odbornika Socijaldemokrata u lokalnom parlamentu Nikole Zirojevića da je Vuković "pion u službi Marka Kovačevića".

"Kada kolega Nikola Zirojević govori o “pionima” u nečijim rukama, jedno je sigurno – o toj “funkciji” on, kao i njegovi partijski saborci, mogu govoriti na bazi podužeg i bogatog iskustva. Ipak, doboko je pogrešan pokušaj da vlastite frustracije prenese na druge, u ovom slučaju – na mene i Demokrate", navodi se u njegovom reagovanju.

Kako je kazao, ne čudi što Zirojević "ne zna kako razmišljaju slobodni ljudi".

"Jer da zna – makar jednom bi digao glas protiv: raznih ramada i petlji u svojoj političkoj “kući”, sistematske pohare Nikšića i Crne Gore, kontinuiranog fabrikovanja podjela među braćom i komšijama, urušavanja pravosuđa, kršenja osnovnih ljudskih prava, napada na svetinje… Ali, ne zna. I, to je legitimno. Svakako i – razočaravajuće", kazao je Vuković.

"Da odbornik Zirojević i njemu slični nisu baš navikli na drugačije mišljenje govori i činjenica da je u prethodnom sazivu sala Skupštine bila "Gluva soba", u kojoj su jedni druge hvalili i sokolili, dok se dug Opštine gomilao, javna preduzeća propadala, a grad urušavao. Srećom, od 14. marta 2021. godine, takve prakse su prošlost", dodaje se u reagovanju.

Prema riječima Vukovića, i odbornici vlasti i opozicije, veoma često, afirmativno su se osvrtali na rad lokalnog parlamenta i, "htio ne htio, kolega Zirojević mora priznati da tu ima zasluga i rukovodstva".

"To, svakako, ne znači da ću sjednice i interes građana Nikšića prilagođavati “ekskurzijama” Nikole Zirojevića, niti bilo kog drugog odbornika. Što se tiče ocjene da su oni “bolja opozicija nego što smo mi bili”, oni su - idealna opozicija. Siguran sam da će se još dugo nalaziti u opozicionim klupama - naravno pod uslovom da veći koalicioni partner nastavi da “šlepa” poslušnike od "zanata", kako ne bi ponovo završili iza nevažećih listića.”, zaključio je Vuković.

Bonus video: