Zirojević: "Sloboda" kakvu su nam donijele Demokrate za mene je strani pojam

Poručuje i da što se stvaranja podjela tiče, Socijaldemokrate i on lično su na potpuno "suprotnim stanovištima u odnosu na Vukovića i njegovu partiju"

2918 pregleda 12 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Šef kluba odbornika ocijaldemokrata (SD) Nikšić i portparola te partije Nikola Zirojević reagovao je na jučerašnje navode predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vuković.

Zirojević navodi da je tačan navod iz saopštenja Vukovića da ne zna kako razmišljaju “slobodni ljudi”.

"Priznajem, sloboda kakvu su nam donijele Demokrate i “sloboda” kakvu vidimo od 30. avgusta 2020. godine, a u Nikšiću od 14. marta 2021. godine, za mene je strani pojam. I na to sam, biću potpuno iskren, u potpunosti ponosan", rekao je on.

"A o tome kako su Demokrate oslobodile Crnu Goru najbolje govori primjer kako su, što bi rekao jedan od kandidata za predsjednika opštine Nikšić na posljednjim izborima, “rasprcali”, recimo, CEDIS. Za razliku od “eksperata” iz Demokrata, preduzeća koja su vodili kadrovi SD-a, poput Aerodroma, bila su među najuspješnijim u državi. Bio je i CEDIS, istini za volju, dok Demokrate u njega nijesu donijele “slobodu”", dodaje se u saopštenju.

Poručuje i da što se stvaranja podjela tiče, Socijaldemokrate i on lično su na potpuno "suprotnim stanovištima u odnosu na Vukovića i njegovu partiju".

"Dok su partiju koju predstavljam, nezadovoljni nekim odlukama, baš recimo članovi koji se izjašnjavaju kao Srbi napuštali bez ikakvog problema i konflikta, vi ste, gospodine Vukoviću, “disciplinovali” muslimane u partiji, istina malobrojne, da mirno ćute dok vi aplaudirate stihovima “leleču Turci, kukaju bule”. U Socijaldemokratama, za razliku od Demokrata, ljudi slobodno podignu glas protiv svega što im ne odgovara, a pogotovo kada su u pitanju ovakve gadosti", piše u njegovom reagovanju.

Vukoviću je poručio da što se tiče njegovih “ekskurzija”, svakako nije dužan da sjednice prilagođava ni njemu, niti bilo kojem drugom odborniku.

"Ja sam Vas najljubaznije pozvao na dobru praksu koja se uvijek primjenjivala, a Vi ste odabrali drugi put koji Vam suštinski i priliči. Na kraju, kada govorite o mojim “ekskurzijama”, budite svjesni da ovu državu, koju na svakom koraku brukate, neko mora i da pozitivno predstavi. Samo što, za razliku od Vas koji svaku priliku koristite da povećate stavku koja se odnosi na službena putovanja, ova moja “ekskurzija”, kao i sve prije nje, građanke i građane Nikšića i Crne Gore koštaju ukupno nula eura", navodi se u saopštenju.

Bonus video: