Vuković: Izbor kandidata se sveo na tri, četiri imena

"U odnosu na našu procjenu toga ko ima najbolje šanse za uspjeh, donijećemo odluku i informisati javnost, na vrijeme smo u svakom slučaju", kazao je potpredsjednik DPS-a

16219 pregleda 67 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković kazao je kako očekuje da će ta partija do četvrtka objaviti ime kandidata za predsjedničke izbore.

"Najčešće se pominje predsjednik Đukanović, tačno je da sam se pominjao i ja i nijesam jedini... tu je nekoliko imena figuriralo. Hajde da kažemo da se izbor sveo u principu na tri - četiri imena. U odnosu na našu procjenu toga ko ima najbolje šanse za uspjeh, donijećemo odluku i informisati javnost, na vrijeme smo u svakom slučaju", rekao je Vuković u videu objavljenom na Tviter nalogu DPS-a.

Očekuje da kandidat DPS-a pobijedi u prvom krugu, a očekuje i podršku drugih partija "pobjedi u drugom krugu".

"Mislim da bi to bilo jako značajno, ne samo za našu partiju, ne samo za blok koji predstavljamo, nego i za Crnu Goru u cjelini. Svjesni smo da situacija u zemlji nije dobra i meni se čini da su predsjednički izbori prava prilika da se pošalje poruka da ovo kako je Vlada radila, vladajuća većina posljednje dvije i po godine, to nije dobro ni za koga, bez obzira na političke razlike i da nakon pobjede na predsjedničkim izborima uhvatimo zalet za parlamentarne, koji predstavljaju ključni momenat za političku budućnost Crne Gore", naveo je Vuković.

Parlamentarni izbori su, ističe, trenutak kada se mora napraviti pametan izbor i tražiti neka mjera kompromisa sa onima sa kojima se DPS možda politički razlikuje, a u interesu države, nastavka procesa evropskih integracija, daljih reformi, "svega onoga što nas ipak ne dijeli u Crnoj Gori".

"Svi želimo da živimo u uređenom društvu, evropskoj zemlji u kojoj institucije funkcionišu, u kojoj životni standard kontinuirano raste. Ako budemo pragmatični i pametni, vjerujem da možemo da se okupimo na toj platformi", zaključio je Vuković.

Bonus video: