Krivokapić: DIK, DPS i DF igraju zajedničku igru da obore Spajićevu kandidaturu

Krivokapić je na TVNK sugerisao i to da Državna izborna komisija (DIK), Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF) igraju zajedničku igru sa ciljem da obore kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore

23614 pregleda 69 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Screenshot/RTV Nikšić
Krivokapić, Foto: Screenshot/RTV Nikšić

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da se pojedini politički akteri u ovom trenutku ujedinjuju u isti tabor protiv jednog čovjeka: "Na osnovu anketa apsolutno je jasno da je dominacija Milojka Spajića takva da će u drugom krugu ubjedljivo da pobijedi nepobjedivog Mila Đukanovića, koji je u tim anketama predstavljen kao kandidat DPS-a. Sa dvocifrenom razlikom."

Krivokapić je na TVNK sugerisao i to da Državna izborna komisija (DIK), Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF) igraju zajedničku igru sa ciljem da obore kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore: "Vidite, nije slučajno da je zadnji dan predaje kandidature 26. februara, a 27. februara se definišu sudije Ustavnog suda. Mislite da je to slučajno?"

U kontekstu priče o Spajićevom prebivalištu u Srbiji, Krivokapić se osvrnuo i na ranije izjave predsjedničkog kandidata DF-a Andrije Mandića: "Vi znate da je gospodin Andrija Mandić javno izjavio da se nikada neće odreći srbijanskog državljanstva. Jer to nije srpsko državljanstvo, to je srbijansko. Ja vrlo jasno terminološki koristim odrednice koje zaluđuju ovaj narod."

Na pitanje da li se definitivno povlači iz politike Krivokapić je kazao: "Kada bi Crna Gora bila u opasnosti, a ne neka partija ili političar, možda bih se vratio. Jer ja volim Crnu Goru više nego svoj život. Ja pripadam Crnoj Gori" dodavši da, iako nema materijalne, ima indirektne dokaze da nekoliko minstara u postojećoj Vladi ima državljanstva drugih država.

"Ne jedne, nego drugih država", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: