Predsjedništvo LP: Državotvorne partije opozicije da postignu dogovor oko zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore

"Predsjedništvu su pristigli i zahtjevi pojedinih Opštinskih odbora LP i liberala da kandidat Liberalne partije na predsjedničkim izborima bude predsjednik i poslanik LP Andrija Popović..."

4588 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Na sjednici Predsjedništva Liberalne partije (LP) je još jednom upućen apel da državotvorne partije opozicije postignu dogovor oko zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore zakazane za 19. mart, kako bi se očuvala nada u očuvanje ugrožene pozicije suvereniteta Crne Gore i njene evroatlanske perspektive i budućnosti, ne dajući prostora protivničkim kandidatima kojima gospodare regionalni centri moći, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

U saopštenju se navodi da je "Predsjedništvo Liberalne partije na sjednici koja je održana sinoć u Podgorici analiziralo tešku političku situaciju u Crnoj Gori i poziciju liberala".

"Na sjednici je još jednom upućen apel da državotvorne partije opozicije postignu dogovor oko zajedničko kandidata za predsjedničke izbore zakazane za 19.03, kako bi se očuvala nada u očuvanje ugrožene pozicije suvereniteta Crne Gore i njene evroatlanske perspektive i budućnosti, ne dajući prostora protivničkim kandidatima kojima gospodare regionalni centri moći. Predsjedništvu su pristigli i zahtjevi pojedinih Opštinskih odbora LP i liberala da kandidat Liberalne partije na predsjedničkim izborima bude predsjednik i poslanik LP Andrija Popović, jedan od najvećih i najtrofejnijij crnogorskih sportista i nosilac zlatnih medalja sa svih najvećih evropskih i svjetskih takmičenja. Ukoliko ne dođe do dogovora o zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka, ovaj zahtjev biće upućen Glavnom odboru LP na odlučivanje", piše u saopštenju LP.

Oni su poručili da se raspravljalo i o terminu održavanja VI redovne Konferencije LP uz prijedlog Glavnom odboru da se ista održi nakon očekivanih, skorašnjih vanrednih parlamentarnih izbora.

"Takođe, podržan je i prijedlog Statuta Foruma žena LP a raspravljalo se i o drugim pitanjima iz nadležnosti Predsjedništva", zaključuje se u saopštenju LP.

Bonus video: