Na mrežama dokument koji navodno pokazuje da Mandić ima državljanstvo Srbije od 2009, DF: Falsifikat i lažna vijest

"Najbolje neka sa tim "papirom" ode u policiju onaj što ga je objavio", rekao je za "Vijesti" Jovan Vučurović, poslanik DF-a

39978 pregleda 101 komentar(a)
Mandić, Foto: Luka Zeković
Mandić, Foto: Luka Zeković

Na društvenim mrežama se pojavio dokument koji navodno pokazuje da predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić ima državljanstvo Srbije i da je primljen u to državljanstvo 2009. godine.

"Falsifikat i lažna vijest. Najbolje neka sa tim "papirom" ode u policiju onaj što ga je objavio", rekao je za "Vijesti" Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

"Vijesti" su DF pitale da li Mandić ima državljanstvo Srbije, da li je tačno da ga ima od 2007. godine, da li je tačno da je Mandić upisan u, kako se navodi u dokumentu, "evidenciju državljana kod matičnog područja Stari grad" i da li će Mandić, ako ima državljanstvo Srbije, tražiti ispis iz njega. Iz DF-a nisu odgovorili na ta pitanja.

Mandić je kandidat DF-a za predsjednika Crne Gore.

Lider DF-a je još 2011. potvrdio da ima državljanstvo Srbije i da ga se nikada neće odreći.

Prethodno je 2007. godine, tada kao poslanik i lider Srpske narodne stranke najavio da će tražiti državljanstvo Srbije.

Tada je Srbija usvojila Zakon o državljanstvu kojim se crnogorskim državljanima koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi omogućava dobijanje državljanstva Srbije.

Zakon o crnogorskom državljanstvu propisuje da je, u slučaju Srbije, dvojno državljanstvo zakonito samo ukoliko je stečeno prije 2006. godine.

Bonus video: