Demokrate: Sve je spremno da donesemo odluku o predsjedničkom kandidatu

"Ako se nastavi trend podrške, jasno je da će građanska Crna Gora dobiti najboljeg kandidata, a cijela Crna Gora najboljeg predsjednika"

8466 pregleda 39 komentar(a)
Sa sjednice CIŠ-a Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sjednice CIŠ-a Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora

Aktivnosti na pripremi sjednice Glavnog odbora su u završnoj fazi i sve je spremno da Demokrate donesu odluku o predsjedničkom kandidatu, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Iz partije su naveli da su pored centralnog izbornog štaba formirali i 22 izborna štaba na lokalnom nivou sa preko 350 lokalnih koordinatora.

"U prethodnim danima potvrdilo se ono što su Demokrate saopštavale već duže vrijeme - definitivno imamo najjaču partijsku infrastrukturu u odnosu na sve druge političke subjekte - zajednička je ocjena centralnog izbornog štaba predsjedničkog kandidata Demokrata", piše u saopštenju.

Članovi ovog tijela za sprovođenje izbora, kako navode, koje je formirano tragom inicijative svih opštinskih odbora i nepodijeljenog raspoloženja među članovima i simpatizerima da Demokratska Crna Gora ima svog kandidata za predsjednika, ovakav zaključak su donijeli, između ostalog, i na osnovu informacije da su u svakoj lokalnoj organizaciji formirani lokalni štabovi, koje čine preko 350 lokalnih koordinatora.

"Partijska infrastruktura je podignuta na najviši nivo u susret sjednici Glavnog odbora Demokrata, na kojoj će se donijeti odluka o tome ko će biti kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore na izborima koji su zakazani za 19. mart ove godine", kažu Demokrate.

Dodaju i da je Centralni izborni štab, osim toga, zaprimio i informaciju da je u prethodnim danima preko 20 opštinskih odbora partije čiji je predsjednik Aleksa Bečić održalo sjednice, na kojima su osvojeni zaključci u kojima se uvijek jednoglasno i snažno podržavaju stavovi Predsjedništva partije sa posljednje dvije sjednice.

"Koliko je, zapravo, snažna podrška Demokratama u ovom trenutku, najbolja potvrda je atmosfera sa sjednice Odbora Glavnog grada, na kojem je zaključeno da samo u Podgorici ima na stotine aktivista koji su u okviru mjesnih odbora spremni da sprovode pobjedničku kampanju predsjedničkog kandidata Demokratske Crne Gore. Tome u prilog svjedoči i činjenica, takođe konstatovana na sjednici CIŠ-a Demokrata, da je samo u nekoliko dana, bez pritiska, ucjena i različitih obmana kojima se služila politička konkurencija, prikupljeno mnogo više potpisa potrebnih za kandidaturu", piše u saopštenju.

Međutim, kako kažu, njihovi aktivisti neće stati na tome dok god postoji zainteresovanost građana da potpisom podrže njihovog predsjedničkog kandidata.

"Ako se nastavi trend podrške, jasno je da će građanska Crna Gora dobiti najboljeg kandidata, a cijela Crna Gora najboljeg predsjednika", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: