Abazović čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Vaša integracija u evroatlantske strukture obezbijediće stabilnost regiona

"Mišljenja sam da unapređenje ekonomske i infrastukturne povezanosti mora postati prioritet u našim odnosima i daljim zajedničkim aktivnostima"

6774 pregleda 12 komentar(a)
Osmani Sadriu i Abazović tokom nedavne posjete predsjednice Kosova Crnoj Gori, Foto: Gov.me/R. Koprivica
Osmani Sadriu i Abazović tokom nedavne posjete predsjednice Kosova Crnoj Gori, Foto: Gov.me/R. Koprivica

Uvjeren sam da se jedino integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture može obezbijediti dugotrajna stabilnost našeg regiona, poručio je premijer u tehmičkom mandatu Dritan Abazović.

On je to rekao čestitajući Dan nezavisnosti Kosova predsjedniku Vlade Aljbinu Kurtiju, navode iz Vlade.

"U tom kontekstu, Crna Gora će kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Kosovu u nastojanjima da postane član relevantnih regionalih i međunarodnih organizacija i inicijativa", dodao je Abazović.

Kako piše u saopštenju, on je naveo da mu je drago što može da konstatuje da ove dvije zemlje nastavljaju da razvijaju dobrosusjedske odnose i otvorenu saradnju, usmjerenu ka ispunjavanju zajedničkih vanjsko-političkih prioriteta i ciljeva.

"Potvrda tome je i nedavna zvanična posjeta predsjednice Vjose Osmani Sadriu Crnoj Gori, tokom koje smo, u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, razmijenili stavove i mišljenja o aktuelnim temama. Mišljenja sam da unapređenje ekonomske i infrastukturne povezanosti mora postati prioritet u našim odnosima i daljim zajedničkim aktivnostima. Uz srdačne pozdrave, primite izraze mog visokog uvažavanja", zaključio je Abazović.

Bonus video: