Predsjedništvo Demokrata predložilo da Bečić bude predsjednički kandidat; Koprivica: Ima najveće šanse u drugom krugu

"Svi opštinski odbori Demokrata podržali su to da Bečić bude kandidat. Sva istraživanja govore da Bečiću rapidno rastu rejting i podrška. To je kandidat bez mrlje u karijeri i bez ijedne afere iza sebe", poručio je Koprivica

41900 pregleda 131 komentar(a)
Koprivica, Foto: Luka Zeković
Koprivica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.02.2023. 21:00h

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je večeras predložilo da Glavni odbor (GO) utvrdi da predsjednik te stranke Aleksa Bečić bude kandidat za predsjednika države.

To je na konferenciji za medije saopštio poslanik Demokrata, Momo Koprivica.

Sjednica GO te partije zakazana je za petak.

"Svi opštinski odbori Demokrata podržali su to da Bečić bude kandidat. Sva istraživanja govore da Bečiću rapidno rastu rejting i podrška. To je kandidat bez mrlje u karijeri i bez ijedne afere iza sebe... On je uvijek pokazivao posvećenost i požrtvovanost u radu. Uvijek je bio glas razuma, proizvodio je atmosferu konsenzusa i dijaloga, poštovan je od ljudi različitih ubjeđenja. Ima najubljedljivije i istinske predispozicije da bude predsjednik svih građana", istakao je Koprivica.

On je kazao da je Bečić pokazao ozbiljne rezultate u vođenju državnih poslova tokom obavljanja funkcije predsjednika Skupštine.

"Ozbiljno iskustvo u vođenju Skupštine jedna je od najboljih referenci. On ima najveći potencijal za objedinjavanje najširih slojeva biračkog tijela i ima najveće šanse za pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora", podvukao je.

Na pitanje da li su pregovarali o zajedničkom nastupu na izborima s Pokretom Evropa sad (PES), nakon što je Državna izborna komisija (DIK) odbila predsjednićku kandidaturu lidera te stranke Milojka Spajića, iz Demokrata nisu željeli direktno da odgovore.

"Demokrate su otvorile svoja vrata za ideju objedinjavanja centra. Postupili smo odgovorno, i vrijeme je pokazalo ispravnost te ideje. Svaku dobru inicijativu smo spremni da razmotrimo", odgovorio je funkcioner Demokrata, Nikola Rovčanin.

Rovčanin
Rovčaninfoto: Luka Zeković

Izbori za predsjednika Crne Gore zakazani su za 19. mart.

DIK je do sada potvrdio samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Ujedinjena Crna Gora predala je juče DIK-u predlog za predsjedničku kandidaturu svog čelnika Gorana Danilovića.

Kandidatura poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković biće predata u srijedu, u 11 časova.

Učešće na izborima najavio je i predsjednik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Kandidature se mogu podnositi do 26. februara.

Bonus video: