Abazović: GP URA prihvatljivi svi građanski kandidati za predsjedničke izbore, već razgovaramo sa nekim

„Drago nam je da smo razgovore sa Demokratama i Pokretom Evropa sad doveli na jedan jako dobar nivo. Da je do nas, imali bismo zajedničkog kandidata koji bi pobijedio u prvom krugu“, kazao je Abazović

45856 pregleda 82 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović
Abazović, Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović
Ažurirano: 22.02.2023. 15:37h

Građanskom pokretu URA prihvatljivi su svi građanski kandidati za predsjedničke izbore, kazao je lider te partije i predsjednik Vlade Dritan Abazović, dodajući da već razgovaraju sa nekim kandidatima koji bi željeli da budu dio predsjedničke trke.

„Ništa nije sporno da URA u jednom momentu odluči da jednom kandidatu da podršku. Ako dogovora ne bude, mi pozivamo građane da glasaju građanske kandidate“, kazao je Abazović novinarima u Vili Gorica.

On je rekao da URA razgovara sa strankama koje su programski slične, proevropske. „Drago nam je da smo razgovore sa Demokratama i Pokretom Evropa sad doveli na jedan jako dobar nivo. Da je do nas, imali bismo zajedničkog kandidata koji bi pobijedio u prvom krugu”, kazao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje o formiranju nove Vlade, on je rekao da ne vide nijedan novi momenat u odnosu na početak januara.

“Tačno je da teče rok, ali mislim da je tu ishod prilično jasan”, rekao je Abazović.

Bonus video: