Klarić: Uvezivanje parlamenata Crne Gore i Austrije ključno za jačanje institucije u cjelini

"Austrijski parlament je spreman da pruži punu, bezrezervnu podršku Skupštini Crne Gore u svim oblastima, kako bi se doprinijelo daljem unapređenju i jačanju kapaciteta Službe Skupštine, za šta bi modaliteti bili dogovoreni u narednom periodu", navodi se u saopštenju

1537 pregleda 0 komentar(a)
Sa susreta, Foto: Skupština Crne Gore
Sa susreta, Foto: Skupština Crne Gore

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Milerom.

"Klarić je apostrofirao važnost dodatnog uvezivanja dva najviša predstavnička doma, uključujući nivo službi, sa ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta, kao jedne od najvažnijih pretpostavki jačanja institucije u cjelini", navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Klarić je istakao snažno partnerstvo i podsjetio na realizaciju edukativnog programa Demokratske radionice "Barbara Pramer", kazavši da je potrebno jačanja međuparlamentarnih relacija i obezbjeđivanja kontinuiteta u realizaciji projekata od obostranog interesa.

"Cilj je bio potpuno otvaranje zakonodavnog doma ka građanima, kako bi Služba Skupštine dala puni doprinos ostvarivanju ključne uloge parlamenta u demokratskim procesima, a institucija bila spremna da bude dio evropskih perspektiva", kazao je Klarić.

Miler je kazao da o uspjehu radionica "Barbara Pramer", najbolje govore pozitivne reakcije sa svih adresa bili, te da je taj projekat pokazatelj "uspješnosti saradnje dva parlamenta".

"Austrijski parlament je spreman da pruži punu, bezrezervnu podršku Skupštini Crne Gore u svim oblastima, kako bi se doprinijelo daljem unapređenju i jačanju kapaciteta Službe Skupštine, za šta bi modaliteti bili dogovoreni u narednom periodu", kazao je Miler.

Miler je naglasio da je kontinuirano jačanje institucija preduslov i pretpostavka evropske perspektive Crne Gore.

"Razgovarali su o modalitetima snaženja zakonodavnog procesa i uspostavljanja snažnijih veza na nivou radnih tijela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: