Norman razgovarao sa Abazovićem: Posvećenost Crne Gore NATO-u je za primjer

"Crna Gora je otvorena za kanadske investicije dok bruto strane direktne investicije u našoj državi u 2022. godini iznose 1,15 milijardi eura", kazao je Abazović

5110 pregleda 1 komentar(a)
Norman i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Norman i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa Žilom Normanom, nerezidentnim ambasadorom Kanade u Crnoj Gori.

"Abazović i Norman su istakli zadovoljstvo tradicionalnim prijateljskim odnosima Crne Gore i Kanade, posebno osnaženim kroz savezništvom u NATO -u", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

Norman je istakao da izuzetno cijene odnos Crne Gore prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, kazavši da je "posvećenost države članstvu u NATO za primjer"

"Crna Gora je otvorena za kanadske investicije dok bruto strane direktne investicije u našoj državi u 2022. godini iznose 1,15 milijardi eura", kazao je Abazović.

Abazović i Norman su razmatrali i bliže modalitete unaprjeđenja ekonomske saradnje i veće vidljivost Crne Gore za investitore iz Kanade.

"Oni su konstatovali da dvije države baštine odličnu saradnju u oblasti odbrane i da Crna Gora i Kanada, uprkos udaljenosti i razlici u veličini, imaju mnogo toga zajedničkog", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: