Minić i Krapović sa Normanom: Predsjednički izbori od velike važnosti za Crnu Goru

"Odlučili smo da na njima nastupimo sa svojim kandidatom, kao dokazanim borcem za vrijednosti evropske, moderne i građanske države Crne Gore"

2906 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanici Demokrata u Skupštini Valentina Minić i Dragan Krapović sastali su se sa nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Džajlsom Normanom kao i savjetnikom ambasade za politička i ekonomska pitanja, Vladanom Miladinovićem.

Kako se navodi u saopštenju Demokrata, sagovornici su istakli da je 27. februar ključan dan za inteziviranje demokratskih procesa u Crnoj Gori i da je izbor sudija Ustavnog suda test zrelosti za sve političke elite.

Krapović je, navodi se, istakao da kada je u pitanju nefunkcionalnost institucija da su Demokrate taj problem aktuelizovale prve prilikom izbora 43. Vlade.

On je podsjetio da su Demokrate tada odbile učešće jer su "vidjeli da taj projekat neće riješiti snažan problem blokade i v.d. stanja u brojnim institucijama".

"Predstavnici Demokrata istakli su da su i predstojeći predsjednički izbori od velike važnosti za Crnu Goru, te da se na njima naša država treba konačno distancirati od politike kriminala i korupcije i politike ekstremnog nacionalizma i podjela. Odlučili smo da na njima nastupimo sa svojim kandidatom, kao dokazanim borcem za vrijednosti evropske, moderne i građanske države Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Norman i Miladinović zaključili da budućnost za Crnu Goru i kompletan prostor Zapadnog Balkana leži u snažnim evropskim i evroatlantskim vrijednostima te da je pohvalno što je Crna Gora snažno stala uz spoljno bezbjedonosnu politiku svojih međunarodnih partnera.

Bonus video: