Bečić kandidat Demokrata za predsjednika: Spreman sam da se borim za našu zemlju i narod

“Obećavam da ću voditi ovu zemlju s integritetom, čašću i karakterom”, kazao je lider Demokrata

58578 pregleda 143 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokrate
Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 24.02.2023. 20:19h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić biće kandidat te stranke na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora Demokrata.

“Zahvaljujem se svima vama koji ste mi ukazali svoje povjerenje i podržali moju kandidaturu za predsjednika Crne Gore. Danas govorim u ime svih vas koji vjerujete u našu zemlju, u naše ljude, i u našu budućnost. Danas stojimo zajedno, ujedinjeni u svojoj ljubavi prema našoj domovini. Mi smo ponosni ljudi Crne Gore, ali takođe smo i građani svijeta, spremni da poštujemo i cijenimo sve kulture, sve vjere i sve nacije", kazao je Bečić, koji će nastupiti na izborima sa sloganom "Časti mi".

"Danas stojim pred vama kao kandidat za predsjednika Crne Gore, spreman da se borim za našu zemlju i naš narod. Spreman da se borim za našu čast, našu slobodu, našu državnost i naše jedinstvo. Spreman da se borim za našu budućnost, za sve vjere i sve nacije: i danas ću kazati ono što sam rekao na ispraćaju jednog od svojih najiskrenijih i najodanijih prijatelja i duhovnika: Rekao sam tada: 'Nadam se da ćeš biti poslednji vladika koji je branio Crkvu od dijela svog naroda'. A, sada nastavljam i ističem: Vjerujem da ćemo mi, protivnici bivšeg režima, biti poslednji narod koji se branio od svog Predsjednika", dodao je Bečić, kako je saopšteno iz Demokrata.

Aleksa Bečić
foto: Demokrate

Lider Demokrata poručio je da je "čast temelj našeg naroda, slobode i karaktera".

"Crna Goro, volim te. Zato sam se i kandidovao za tvog predsjednika. Ali iznad svega, ja te poštujem. Poštujem tvoju prošlost, tvoje običaje, tvoju kulturu. Poštujem tvoju borbu, tvoju hrabrost i odlučnost. Zato sam ovdje, da ti dam svoju riječ da ću te poštovati i u budućnosti. Poštovaću tvoju čast, jer je čast temelj našeg naroda, naše slobode i našeg karaktera. Čast je ono što nas definiše i ono što nas čini ponosnim ljudima Crne Gore", naveo je on.

Kazao jeda bez časti nema ni jedinstva, poštenja i zajedništva, zato je čast "tako važna za našu zemlju i sve ljude u njoj."

"Mi smo narod koji poštuje te vrijednosti, poštuje svoju tradiciju i kulturu. Mi smo narod koji se ponosi svojom istorijom, koji se ne stidi svojih korijena. Mi smo narod koji vjeruje u jedinstvo i zajedništvo. Mi smo narod koji se nikada nije predao, narod koji je uvijek bio spreman da se bori za svoju slobodu i svoju domovinu. I danas, stojim pred vama kao kandidat za predsjednika koji je spreman da se bori za našu zemlju i za našu čast", dodao je Bečić.

Aleksa Bečić
foto: Demokrate

Kazao je da se ne smije zaboraviti da su "emocije i zajedništvo ono što nas čini ljudima".

"I upravo zato, danas stojim pred vama sa osjećajem dubokog poštovanja i ljubavi prema našoj zemlji, prema našim precima, prema našim kulturama, našim vjerama i našim junačkim borbama. Neka naša borba bude borba za ono što je ispravno, za ono što je humano, za ono što je dobro za sve nas, a ne za nekog od nas. To je poštenje".

Bečić je kazao i da je poštenje je vrlina Crne Gore, da bez poštenja nema povjerenja, a da bez povjerenja nema zajedništva, jedinstva i "ničega što bi nas ujedinilo i učinilo ljudima".

"Dragi prijatelji, zajedno možemo stvoriti bolju budućnost za sebe i za buduće generacije. Ja vjerujem u vas, ja vjerujem u nas, i zato vas pozivam da mi se pridružite u ovoj borbi za našu zemlju, za narod Crne Gore, za našu budućnost. Zato danas obećavam pred vama, da ću obnoviti čast u politici. Da ću pobijediti svadje i obmane. Da ću voditi ovu zemlju s integritetom, čašću i karakterom. Časti mi, Crna Goro”, zaključio je Bečić.

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je Glavni odbor danas jednoglasno izabrao Bečića za predsjedničkog kandidata.

“Kada bude izabran za predsjednika, Bečić će biti najmlađi predsjednik jedne države u čovječanstvu. A ta istorijska privilegija neće ga zapasti slučajno”, rekao je Koprivica.

On je kazao da je Bečić to zaslužio svojim radom, kao i ličnim i političkim vrlinama.

“Imajući u vidu te vrline, da je čovjek kojim je data riječ primarna obaveza, možemo konstatovati da će svaki građanin Crne Gore biti dostojno predstavljen kroz lik i djelovanje Alekse Bečića, budućeg predsjednika Crne Gore”, saopštio je Koprivica.

Generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić rekao je Crnoj Gori potreban državnik koji će da brani državni interes, kao i predsjednik koji će da očuva mir i multinacionalni sklad.

“Preko 12 hiljada građana Crne Gore, preko dvije hiljade lokalnih i državnih funkcionera je večeras poslalo jasnu i glasnu poruku – Novi predsjednik Crne Gore, Aleksa Bečić“, kazao je Klarić.

Osim njih, govorili su i Edo Abdović i Mitar Paunović, a sjednici Glavnog odbora Demokrata u proširenom sastavu prisustvovalo je, kako je saopšteno, više od 2.000 članova

Državna izborna komisija do sada je utvrdila kandidature lidera Nove srpske demokratije i Socijaldemokratske partije Andrije Mandića i Draginje Vuksanović Stanković.

Kandidat Demokratske partije socijalista na predsjedničkim izborima biće lider te stranke Milo Đukanović.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a krajnji rok za predaju kandidatura je 26. februar.

Bonus video: