Milačić: NATO želi da okupira Srbiju i proguta Balkan

"Naša je dužnost da se pobunimo protiv ovakve Evrope kakva je danas, birokratizovani satelit i istureno odjeljenje NATO saveza. To nije naša Evropa", rekao je Milačić
76 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2017. 09:22h

NATO želi da okupira Srbiju i da tako proguta cijeli Balkan, ocijenio je lidera političke organizacije Otpor beznađu Marka Milačića na demonstracijama protiv NATO-a u Geteborgu.

Kako je saopšteno iz organizacije Otpor beznađu, Milačić je u Geteborgu rekao i da je Crna Gora postala članica NATO "na silu, protiv volje većine građana".

"Bez referenduma na kom bi moj narod odlučio o tako važnom društvenom, državnom i civilizacijskom pitanju. Mom narodu nije dozvoljeno da odluči. Moj narod je brutalno prevaren. Moj narod je talac dvije nedemokratske elite: one u Crnoj Gori i njihovih partnera u NATO savezu. Moj narod se procesom atlantizacije koji traje poslednje tri decenije iskorjenjava, dijeli i uništava. Borba da se ta velika nepravda prema mom narodu ispravi nije samo borba jednog malog naroda, već univerzalna borba protiv nepravde", rekao je Milačić.

Istakao je da je Crna Gora suočena sa snažnim, dvostrukim pritiskom.

"Pritisak spolja dolazi od NATO saveza i tog konglomerata ubilačke sile. Sa druge strane pritisak iznutra dolazi od tri decenije nesmjenjivog režima Mila Đukanovića koji je simbol kriminalne, mafijaške klike. Mi smo, dakle, između čekića i nakovnja, između dvije nedemokratske, kriminogene anti-elite. Globalna je reprezentovana u Vašingtonu, dok je lokalna u Podgorici. Pritisak je ogroman. Iskustvo male mediteranske zemlja odakle ja dolazim, koju je NATO bombardovao 1999. godine ubivši i troje djece, za što niko nikada nije odgovarao, najbolji je primjer kriminogene prirode NATO saveza".

Milačić navodi i da o tome kakva je NATO organizacija slikovito govori ko su njeni partneri u mojoj zemlji.

"Crnogorska vlast vlada na principu modernizirane mafije, tri decenije. Bez prekida. Mafiokratski sistem je u cilju očuvanja moći i privilegija male grupe ljudi oko sedmostrukog premijera preuzeo institucije kao fasadu. Međutim, iza ove fasade, leži sakriven organizovani kriminal. Imate izbore, ali su falsifikovani. Imate institucije, ali su privatizovane. Imate slobodu govora, ali ako kritikujete premijera i njegove drugove, ostaćete bez posla, dobiti prijetnje, ugroziti sigurnost svoje porodice, možda ćete biti prebijeni, poslati u zatvor, ili čak ubijeni. Dakle, to su partneri NATO-a u Crnoj Gori: mafija. Jedino održivo rešenje, koje garantuje dugoročnu stabilnost, prosperitet i mir, je neutralnost. Ne samo za Crnu Goru. Neutralnost je vrijednost za koju se moramo boriti. Borba za neutralnost i protiv NATO saveza je egzistencijalno pitanje. Biti ili ne biti za cijelu regiju, ali i šire", kazao je Milačić.

Dodaje da je borba protiv NATO saveza koji je "stvoren da drži Evropu pod kontrolom" osnovni preduslov evropske slobode.

"Naša je dužnost da se pobunimo protiv ovakve Evrope kakva je danas, birokratizovani satelit i istureno odjeljenje NATO saveza. To nije naša Evropa. Ovako se voli Evropa: slobodna i svoja. Evropa sa integritetom. Evropa ne sankcija prema bilo kome već Evropa najboljih mogućih odnosa sa svima. Evropa koja živi ne po diktatima Vašingtona, već Evropa koja diktira otvorenu politiku. Vi danas, mi danas, protestujemo u ime prave Evrope, suverene Evrope koja ne želi ratove i militarizaciju planete. Naša Evropa je Evropa mira i neutralnosti. Zato je od velike važno da narod Švedske nastavi i odbrani koncept neutralnosti. Borba za neutralnost i borba za očuvanje neutralnosti je prva linija odbrane slobodne Evrope", naveo je između ostalog Milačić.

Galerija

Bonus video: