PzP podržao Mandića, očekuju pobjedu nad Đukanovićem u drugom krugu

"Građani znaju da je kucnuo čas za povratak Crne Gore u društvo demokratskih, pravnih država bez korupcije i kriminala", kazali su iz PzP-a

7087 pregleda 59 komentar(a)
Foto: PzP
Foto: PzP

Glavni odbor Pokreta za promjene jednoglasno je danas na sjednici podržao predsjedničku kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

"Pokret za promjene od svog osnivanja baštini ideju crnogorsko-srpskog pomirenja, što je i bila misija DF-a tokom svih prethodnih godina. Naš narod jedino pomiren, i ujedinjen, može stvarati preduslove za bolji život. Ozdravljenje i izgradnja naše države i njenih institucija je naš zadatak nakon smjene Đukanovićevog režima, koji je totalno urušio sistem vrijednosti", saopšteno je iz PzP-a.

Kazali su da će ta stranka insistirati da se radi na sprovođenju reformi, te osiguranju transparentnosti, odgovornosti i postovanju ljudskih prava. "To je nešto što smo svi mi u DF-u dužni našim biračima koji nam pružaju podršku svih ovih godina", dodali su.

Iz PzP-a vjeruju da će Mandić u drugom krugu pobijediti kandidata Demokratske partije socijalista (DPS), predsjednika te stranke i države Mila Đukanovića.

"Biće to svojevrsni referendum na kome će građani birati da li da sa Đukanovićem i dalje idu u dalje podjele, pljačku i kriminalizaciju države i društva, ili da se sa Mandićem mirimo, ujedinimo, i krenemo naprijed u ozdravljenje", dodaju iz PzP-a.

Kazali su da je ta stranka spremna da sve svoje kapacitete stavi na raspolaganje Mandiću i njegovom izbornom štabu, jer vjeruju da je "jedini ispravan put za budućnost Crne Gore, put pomirenja i zajedništva, koji je preduslov za ozdravljenje države i njenih institucija".

"Pobjeda je sigurna. Jer građani znaju da je kucnuo čas za povratak Crne Gore u društvo demokratskih, pravnih država bez korupcije i kriminala čiji je simbol Đukanović već 30 godina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: