SDP: Rezolucijom iskazati brigu za porodice žrtava zločina u Štrpcima

"Dok se adekvatno i najoštrije ne kazne svi počinioci i inspiratori ovog i drugih zločina i dok se, jednom zauvijek, ne protjera politika koja je do svega toga dovela neće biti trajne stabilnosti i prosperiteta na ovim prostorima", navode iz SDP-a

1281 pregleda 13 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Skupština mora hitno usvojiti rezoluciju kojom bi država makar minimalno iskazala brigu za porodice žrtava zločina u Štrpcima, poručili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

U Crnoj Gori se danas obilježava 30 godina od zločina u Štrpcima, kada je iz voza oteto i ubijeno 20 osoba.

"Otimanje i ubistvo, koje se dogodilo prije 30 godina u Štrpcima, je rana koja nikada zarasti neće i koja će nas uvijek podsjećati na zlu politiku koja je vođena 90-ih godina prošlog vijeka, koja je iza sebe ostavila tragove koje još uvijek osjećamo. Tog 27. februara 1993. godine su sa namjerom izvučeni putnici čija je jedina krivica bila njihova vjeroispovjest i nacionalnost, a što je najbolnije, adekvatna reakcija nadležnih državnih organa u pravcu procesuiranja odgovornih za taj zločin ni do danas nije dobila svoj puni i pravični epilog", saopštili su iz SDP-a.

"Da stvar bude još gora, posljednjih godina svjedočimo povampirenju onih politika i ideologija koji i dalje slave ratne zločince i otvoreno raspiruju nacionalne i vjerske podjele", smatraju u toj partiji.

Iz SDP-a poručuju da se ne smije dozvoliti da se taj, ni svi drugi zločini zaborave, a pogotovo ne da se slave.

"Dok se adekvatno i najoštrije ne kazne svi počinioci i inspiratori ovog i drugih zločina i dok se, jednom zauvijek, ne protjera politika koja je do svega toga dovela neće biti trajne stabilnosti i prosperiteta na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: