Polemike zbog mini-koncerta u Skupštini; Mustafić: Nije bilo ni vrijeme ni mjesto za tu vrstu performansa

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović rekla je da je koncert priređen zbog dogovora oko izbora sudija Ustavnog suda, kao i da je očekivala da će poslanici imati više smisla za kulturu, objasnivši da događajem ne nipodaštavaju žrtve i da se svirala ozbiljna muzika

16135 pregleda 16 komentar(a)
Mini koncert u Skupštini, Foto: Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore
Mini koncert u Skupštini, Foto: Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore

Dio poslanika Demokratskog fronta napustio je današnju sjednicu Skupštine Crne Gore na kojoj se glasa o kandidatima za sudije Ustavnog suda, nakon što su muzičari iz kamernog ansambla CNP-a uzveli mini-koncert, dok je poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić kazao da danas nije bilo ni mjesto ni vrijeme za ovu vrstu performansa, kada je sjećanje na nevine ljude, koji su stradali u Štrpcima.

"Razumijem vaše naknadno evropejstvo, ali danas nije bilo vrijeme da se preko kostiju nevinih ljudi, na ovakav način derogiramo", rekao je Mustafić.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović rekla je da je koncert priređen zbog dogovora oko izbora sudija Ustavnog suda, kao i da je očekivala da će poslanici imati više smisla za kulturu, objasnivši da događajem ne nipodaštavaju žrtve i da se svirala ozbiljna muzika.

"Nadam se da je ovo doprinos iznad dnevno-političkih stvari", kazala je potpredsjednica Skupštine i kopredsjedavajuća Ženskog kluba Branka Bošnjak.

Miodrag Lekić (Demos) je kazao da nisu prepoznali himnu, a ispostavilo se da je trebalo da bude himna.

"Nepotrebno ste ušli u performans koji nije uspio, a posebno što pola parlamenta nije ostalo. Nismo prepoznali melodiju".

Marko Milačić (Prava) je kazao da su kolege iz Bošnjačke stranke licemjerni kad im smeta performans, a ne smeta im što je tada Milo Đukanović bio na vlasti.

Danijel Živković (DPS) je kazao da Đurovićeva ne treba da im priča o kulturi, navodeći da to što je govorio Milačić nema veze sa temom i da razumije njegov strah i opsjednutost Đukanovićem.

"Marginalne političke ličnosti ne bi imale nikakvo pravo da pominju ime Đukanovića i politiku DPS-a. Oni će uvijek biti marginalni".

Bonus video: