Mugoša: Stvoreni uslovi za proglašenje rezultata lokalnih i organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora

"Najvažnije je da je odblokiran Ustavni sud2

5620 pregleda 9 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Potpredsjednik Socijaldemokrata Boris Mugoša saopštio je danas da su stvoreni uslovi za proglašenje rezultata lokalnih i organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Najvažnije je da je odblokiran Ustavni sud. Kolege iz obnovljene većine su nadam se shvatili da su dijalog i kompromis a ne ucjene i "političke igre" demokratski standard iako smo izgubili preko godinu dana kad je ta lekcija u pitanju", istakao je Mugoša na Tviteru.

Snežana Armenko, Dragana Đuranović i Momirka Tešić danas su izabrane za sutkinje Ustavnog suda, dok su kod glasanja za Faruka Resulbegovića uzdržani bili poslanici DPS-a i BS-a.

Mugoša je kazao da što se tiče profesionalnog integriteta izabranih sutkinja, mnogo važnije od toga što svako od nas iz ovih ili onih razloga misli je to kako će iste postupati kao sutkinje Ustavnog suda, te da je to najrelevantnije mjerilo njihovog kvaliteta.

"Hoću da vjerujem da će funkciju vršiti časno, savjesno pravedno i nepristrasno, po Ustavu zakonu, kako i stoji u zakletvi koju su položili danas. Stekli su se uslovi da se uskoro proglase konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici, Plavu i Pljevljima i vjerujem raspišu vanredni parlamentarni izbori kao jedini održivi pokušaj izlaska iz duboke krize", zaključio je Mugoša.

Bonus video: