PAVEL POZDRAVIO JOKIĆA

Crna Gora prvi put na sjednici Vojnog komiteta NATO kao punopravna članica

"Tokom konferencije, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na bezbijednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu"
0 komentar(a)
NATO Vojni komitet, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
NATO Vojni komitet, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 16.09.2017. 17:18h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić učestvuje danas na sjednici Vojnog komiteta NATO, najvišeg vojnog tijela Alijanse, navedeno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da Crna Gora prvi put učestvuje na ovoj konferenciji kao punopravna članica Alijanse, a rečeno je da je predsjedavajući Vojnog komiteta general Peter Pavel, nakon uvodnog izlaganja, pozdravio generala Jokića i iskazao posebno zadovoljstvo što učestvuje u formatu načelnika generalštabova članica Alijanse.

"Tokom konferencije, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na bezbijednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu. Takođe, razgovaralo se o temama vezanim za strukturu NATO komande, kao i o daljim preporukama vezano za NATO misije Resolute Support u Avganistanu i KFOR na Kosovu". navodi se dalje u saopštenju.

"General Jokić se na marginama konferencije susreo sa načelnikom Generalštaba Albanije generalom Kolčakom i načelnikom Glavnog stožera Hrvatske generalom Šundovim. Na odvojenim sastancima načelnici su razgovarali o odnosima dviju vojski i mogućnostima unaprijeđenja saradnje na polju obuke", rečeno je iz Ministarstva odbrane.