Crna Gora prvi put na sjednici Vojnog komiteta NATO kao punopravna članica

"Tokom konferencije, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na bezbijednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu"
0 komentar(a)
NATO Vojni komitet, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
NATO Vojni komitet, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 16.09.2017. 17:18h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić učestvuje danas na sjednici Vojnog komiteta NATO, najvišeg vojnog tijela Alijanse, navedeno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da Crna Gora prvi put učestvuje na ovoj konferenciji kao punopravna članica Alijanse, a rečeno je da je predsjedavajući Vojnog komiteta general Peter Pavel, nakon uvodnog izlaganja, pozdravio generala Jokića i iskazao posebno zadovoljstvo što učestvuje u formatu načelnika generalštabova članica Alijanse.

"Tokom konferencije, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na bezbijednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu. Takođe, razgovaralo se o temama vezanim za strukturu NATO komande, kao i o daljim preporukama vezano za NATO misije Resolute Support u Avganistanu i KFOR na Kosovu". navodi se dalje u saopštenju.

"General Jokić se na marginama konferencije susreo sa načelnikom Generalštaba Albanije generalom Kolčakom i načelnikom Glavnog stožera Hrvatske generalom Šundovim. Na odvojenim sastancima načelnici su razgovarali o odnosima dviju vojski i mogućnostima unaprijeđenja saradnje na polju obuke", rečeno je iz Ministarstva odbrane.

Bonus video: