Tužilac ne pominje Martu Šćepanović u optužnici

Umjesto Šćepanović, Tužilaštvo je kao oštećenu navelo stranačku koleginicu Aleksandru Vuković.
63 pregleda 34 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2017. 13:46h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) neće odgovarati za napad na poslanicu Demokratske partije socijalista (DPS) Martu Šćepanović, iako je ona protiv njih podnijela krivičnu prijavu, proizilazi iz optužnog predloga Tužilaštva u koji su “Vijesti” imale uvid.

Umjesto Šćepanović, Tužilaštvo je kao oštećenu navelo stranačku koleginicu Aleksandru Vuković.

Kako se navodi u optužnici, poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević, Milutin Đukanović, Marina Jočić i bivši potpredsjednik parlamenta su nakon sjednice parlamenta 15. februara, djelujući kao grupa, grubim vrijeđanjem i drskim ponašanjem ugrozili spokojstvo više građana i remetili javni red i mir.

Tužiteljka Romina Vlahović tereti ih da su, nakon što je parlament donio odluku o ukidanju imuniteta Kneževiću i Andriji Mandiću, ušli u hol Skupštine i grubo vrijeđali poslanike. Kako je ranije navedeno oni su u holu Skupštine vrijeđali i nasrtali na Šćepanović i njene stranačke kolege Ljuiđa Škrelju, Miodraga Vukovića i Miodraga Boba Radunovića. Među poslanicima koji su protiv DF-a podnijeli prijavu nije bilo Vukovićeve, a prema informacijama “Vijesti” ona je naknadno saslušana.

Suđenje poslanicima Fronta zakazano je za 11. oktobar u podgoričkom Osnovnom sudu.

U optužnici se ne navodi da je poslanica DF-a ošamarila Šćepanović, iako je ona ranije tvrdila da je Jočić “prvo pitala ko je, a zatim osula paljbu po njoj”.

“Više i ne znam šta je sve rekla, da bi me potom udarila šakom u lice. Ne znam što bi se sve dešavalo da pored mene nije bilo pripadnik skupštinskog obezbjeđenja koji je Jočićku spriječio da nastavi da me fizički napada", navela je tada Šćepanović.

Jočić je 15. februara privodila policija i bila je kod sudije za prekršaje, a krajem jula joj je ukinut imunitet zbog krivične prijave.

Tužilac, između ostalog, tereti Kneževića da je Škrelju nazvao “Šiptarom” i prijetio da će mu “polomiti i drugu nogu”, kao i da je Miodraga Vukovića nazivao “ološem”. Navodi se i da je Đukanović Škrelju nazivao “nesojem”, a da je Jočić spriječila Radunovića da prođe.

Predsjedništvo DNP-a juče je osudilo nastavak, kako su rekli, institucionalnog progona nad poslanicima Demokratskog fronta.

Bonus video: