Vuksanović Stanković manjinskim partijama: Uvjerena sam da imamo zajednički cilj

"Sigurna sam da i Vi cijenite politiku SDP čiji sam kandidat, posebno u vremenu ratnih dešavanja u okruženju i našeg jasnog zalaganja za prava manje brojnih naroda i podrške u vremenu velikih izazova iz naše bliske prošlosti"

13816 pregleda 34 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković uputila je Bošnjačkoj stranci, Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Forci i jednom broju albanskih partija, kao i lokalnih subjekata i pokreta pismo kojim predlaže razgovore o predstojećim predsjedničkim izborima.

U pismu Vuksanović Stanković, kako je saopšteno, iskazala je zadovoljstvo zbog činjenice da sa ovim subjektima dijeli temeljna vrijednosna opredjeljenja.

"Sigurna sam da i Vi cijenite politiku SDP čiji sam kandidat, posebno u vremenu ratnih dešavanja u okruženju i našeg jasnog zalaganja za prava manje brojnih naroda i podrške u vremenu velikih izazova iz naše bliske prošlosti", navodi se u pismu.

Ona je istakla zajedničku borbu SDP-a i ovih subjekata u ostvarivanju ciljeva nezavisnosti, evropske i NATO orjentacije Crne Gore.

"Danas se zajednički suprostavljamo novom talasu nacionalizma koje ugrožava građansko, moderno i sekularno društvo. Sve te zajedničke bitke i dostignuća su doprinijele i rastu uzajamnog povjerenja. Duboko uvažavajući tu bliskost, željela bih da organizujem sastanak na kome bismo razmijenili razmišljanja o predstojećim predsjedničkim izborima. Uvjerena sam da imamo zajednički cilj i da rezultati predsjedničkih izbora mogu doprinijeti ostvarivanju onih ideala i vrijednosti na kojima stojimo i od različitih nasrtaja branimo pune tri decenije” stoji u pismu Vuksanović Stanković.

Bonus video: