CIVIS: Nije kasno za kompromis oko zajedničkog kandidata građanskog centra

Iz CIVIS-a kazali da će podržati jednog od predsjedničkih kandidata građanskog centra, ako ne bude dogovora o zajedničkom

5916 pregleda 22 komentar(a)
Foto: CIVIS
Foto: CIVIS

Zajednički kandidat stranaka građanske provenijencije bio bi siguran pobjednik u prvom krugu predsjedničkih izbora, ocijenili su u Savezu građana CIVIS.

"Sada građanske demokratske snage u Crnoj Gori imaju šansu da učvrste poraz DPS-a i satelitskih stranaka sa posljednjih parlamentarnih izbora. Izbor građanskog kandidata za predsjednika zasigurno znači i novo dinamiziranje evropskih integracija i deblokadu diplomatskih aktivnostri koje su zahvaljujući aktuelnom predsjedniku opstruirane iz samo njemu znanih razloga", saopštili su iz CIVIS-a.

Kazali su da još nije kasno za kompromis kandidata građanskog centra, a da će, "u slučaju da dođe do rasipanja glasova" unutar tog bloka, odgovornost za izborni rezultat snositi lideri tih stranaka.

"Ako do dogovora i kompromisa ne dođe, CIVIS će u skladu sa principom javne odgovornosti podržati jednog od predsjedničkih kandidata građanskog centra", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: