Pavićević: Šta još treba da nam se dogodi kako bi Abazović i Adžić podnijeli ostavke?

Pavićević navodi da je Abazović zaćutao od jučerašnjeg tragičnog događaja u Osnovnom sudu, te da ga nema "da sa smiješkom raširi ruke i poruči građanima da budu relaksirani, niti da ponovi da je bezbjednosna situacija u državi nikad bolja"

9092 pregleda 42 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Pavićević upitao je šta još u državi treba da se dogodi kako bi premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić podnijeli ostavke.

"Izgleda da je premijer Dritan Abazović konačno na tragu da razumije sopstvenu i odgovornost svoje Vlade u tehničkom mandatu", poručio je on.

Pavićević navodi da je Abazović zaćutao od jučerašnjeg tragičnog događaja u Osnovnom sudu, te da ga nema "da sa smiješkom raširi ruke i poruči građanima da budu relaksirani, niti da ponovi da je bezbjednosna situacija u državi nikad bolja".

"Šta još u ovoj državi treba da se dogodi kako bi Abazović i Filip Adžić podnijeli ostavke? Dok uzurpiraju funkcije duže od pola godine, stanje je sve gore i gore", smatra on.

Pavićević navodi i da je razumljivo zašto Abazović ćuti ako je tačno da je ljetos za veoma kratko vrijeme u dva navrata "ignorisao upozorenja Agencije za nacionalnu bezbjednost o zabrinjavajuće lošem nivou zaštite u državnim institucijama".

"Podsjetimo, to je ona ANB koju je Abazović podrivao, smijenivši na kraju vršioca dužnosti njenog direktora, koji je - kako se ispostavilo - proročanski pokušao da skrene pažnju na probleme bezbjednosti naših institucija", piše u njegovom saopštenju.

Umjesto da objektivno sagleda potencijalnu prijetnju, Pavićević naglašava da je Abazović i prekjuče demonstrirao "potpuno ignorisanje problema, govoreći o - relaksiranosti, nehajno poručujući da su to maltene dječji nestašluci". "Samo što su se ovoga puta djeca iz Češke obrela u Crnoj Gori".

"Kada se dogodi katastrofa poput one avgustovske na Cetinju, ali i kada se pokaže koliko je naš sistem ranjiv - kao u slučaju hakerskog napada od kojeg se još nije sasvim oporavio, svjedočili smo pokušajima relativizacije, zamjene teza, optužbe na račun ranije vlasti, ali nikad ništa o njihovoj odgovornosti", kazao je Pavićević.

Kako navodi, ovog puta to ne prolazi - "svaki pokušaj relativizacije problema i opstanka u foteljama predstavljao bi ponižavanje inteligencije građana koji se s punim pravom pitaju da li su više sigurni kada izađu na ulicu".

"Vjerujemo da će Abazović ovoga puta smijeniti Adžića, utoliko prije što je on funkcioner partije čiji je predsjednik, i da će sam ponuditi ostavku. Biće to test njegove političke, pa ako hoćete i ljudske zrelosti", poručio je Pavićević.

Bonus video: