Evropa sad: Đukanović opet obećava ulazak u EU - kao i pred svake izbore u posljednjih 25 godina

"Predsjednik pod optužbama za organizovani kriminal, korupciju i skrivanje imovine na ofšor destinacijama, ima nekompatibilan profil sa EU integracijama"

8756 pregleda 30 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović opet putuje po Crnoj Gori i ponovo obećava ulazak u Evropsku uniju, kao i pred svake izbore u posljednjih 25 godina.

"Uz staro obećanje o ulasku u EU, dodao je i novo, da će vratiti stabilnost Crnoj Gori, iako su on i njegova partija glavni uzročnici blokade svih institucija, uključujući i diplomatsku mrežu, u okviru koje Crnoj Gori nedostaje gotovo polovina ambasadora", navodi PES u saopštenju.

Dodaju da to koliko je Đukanović pozvan da govori o ulasku Crne Gore u EU, najbolje pokazuje dokazni materijal sa suđenja pred sudom u Njujorku.

"Gdje je EU u svojstvu tužioca dostavila dokaze, između ostalog, o Đukanovićem švajcarskim računima i povezanim licima, a što je MANS prezentovao", navode u saopštenju.

Ako se ovome, kažu iz PES-a, dodaju i dokazi o njegovim kompanijama i računima na ofšor destinacijama, od Paname do Djevičanskih ostrva, jasno je zašto diplomatski krugovi uveliko poručuju da dok je Đukanović na čelu Crne Gore, ulaska u EU nema.

"Jer predsjednik pod optužbama za organizovani kriminal, korupciju i skrivanje imovine na ofšor destinacijama, ima nekompatibilan profil sa EU integracijama", navode.

Dodaju i da nema dileme da Đukanović ovu posljednju trku trči samo radi sebe, a ne radi Crne Gore.

"Zato 19. marta, odnosno 2. aprila, potrebno je da masovno i jasno kažemo Đukanoviću da je dosta i da neće više zloupotrebljavati Crnu Goru, krčmiti njenu imovinu i dijeliti građane", zaključuje PES u saopštenju.

Bonus video: