Nikolić: Blokada institucija počela sa Vladom Krivokapića u kojoj su bili čelnici Evrope sad

Nikolić naglašava da Đukanović nije blokirao diplomatsku mrežu, nego je spašavao od "blamaža u kojima su učestvovali nekadašnji apostoli, a sadašnji funkcioneri Evrope sad"

9494 pregleda 54 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nije ni Milo Đukanović, niti Demokratska partija socijalista (DPS) kriva za blokadu institucija. Ona je počela upravo sa radom Vlade Zdravka Krivokapića - premda je moguće očekivati kako će čelnici Evrope sad možda i da se prave kako nijesu bili u njoj, poručio je portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

Nikolić je reagovao na navode Pokreta Evropa sad da "odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović opet putuje po Crnoj Gori i ponovo obećava ulazak u Evropsku uniju, kao i pred svake izbore u posljednjih 25 godina".

"Besmisao Pokreta Evropa sad i njihovog neharizmatičnog zamjenika kandidata, vječite rezerve, manifestovan je danas i kroz njihovo isprazno saopštenje u kojem, tek reda radi, žele još jednom podsjetiti na sopstveni kompleks od Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića", kazao je Nikolić.

"Apostoli Zdravka Krivokapića, koji se na političkom tržištu nude kao nova roba, a u stvari su pokazali šta znaju i umiju kad su sa Vesnom Bratić, Borovinićkom i njima sličnim uništavali sve po Crnoj Gori – tjerali investitore, komandovali napadima na Belvederu, uvozili koronu iz susjednih država… A zamjenik kandidata, pod parolom “Napolje sad” otjerao je sve velike investitiore koji su doprinosili ekonomskom napretku Crne Gore. Kada nam stigne faktura za naplatu nakon završetka arbitraže koju je Aman poveo pravo ćemo je njima poslati", dodaje se u saopštenju.

Nikolić naglašava da Đukanović nije blokirao diplomatsku mrežu, nego je spašavao od "blamaža u kojima su učestvovali nekadašnji apostoli, a sadašnji funkcioneri Evrope sad", te da je dovoljno sjetiti se koga su predlagali za ambasadora u Bosni i Hercegovini.

"Lošim manipulatorima iz Evrope sad poručujemo - ako imate saznanja o bilo kakvom krivičnom djelu koje je počinio bilo ko iz DPS-a, u ponedjeljak ujutro odmah podnesite prijave nadležnim institucijama. U suprotnom, s obzirom na to da imate već imidž lažova, svako sljedeće saopštenje, bez argumenta, samo potvrđuje da opet pokušavate da javnost dovedete u zabludu", saopštio je on.

Kako kaže Nikolić, Đukanović je Crnu Goru uveo u najjači vojni savez i doveo pred vrata Evropske unije.

"A vi i vaša apostolska politika, ste je gurali u balkansko blato. Kako ste kao kvazi eksperti, došli do vlasti, tako su evropske integracije Crne Gore potpuno zaustavljene. Od toga se Crna Gora nije oporavila do danas. Vas i Evropsku uniju, spaja samo i isključivo lažni naziv stranke čiji ste PR napravili parama građana. Samo neka u Evropi sad žive u iluziju - tek će 19. marta shvatiti da će za zamjenika kandidata i drugi krug ostati nedostižan cilj", navodi se u njegovom saopštenju.

Bonus video: