Danilović: Ne bih pristao da budem poslušan ni kada bi mi garantovali predsjedničku funkciju

"Možda bi ta tvrdoglavost značila da zbog neposlušnosti prema različitim centrima moći ne budem dugo predsjednik, ali bih i tu činjenicu prihvatio i javno saopštio kao najveću čast", rekao je Danilović

11389 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Lider Ujedinjene Crne Gore i kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima Goran Danilović kazao je da ne bi pristao da bude poslušan ni kada bi mu garantovali predsjedničku funkciju.

On je to poručio na promotivnom skupu održanom u mojkovačkom Centru za kulturu, a taj grad je, kako su kazali iz Ujedinjene, važan i istorijski, ali kao i sredina u kojoj je ta partija "u samostalnom nastupu osvojila više od šest odsto glasova podrške".

"Biti predsjednik Crne Gore - čast je, rekao sam i ranije. Čast je biti kandidat ali pod uslovom da nijeste namjerni da prevarite u obećanjima ili da ne održite riječ. Sramota je za Crnu Goru da je imala predsjednike poput aktuelnog koji je više slušao šta se od njega očekuje sa stranih adresa nego što je brinuo o interesu zemlje koju predstavlja. Nikad ne bih pristao da zbog lakšeg izbora, pa i na funkciju predsjednika, prilagodim priču za tuđe osjetljive uši, da služim tim ušima i da zaboravim ko me je izabrao. Možda bi ta tvrdoglavost značila da zbog neposlušnosti prema različitim centrima moći ne budem dugo predsjednik, ali bih i tu činjenicu prihvatio i javno saopštio kao najveću čast. Neko jednom mora reći: ne! Ukoliko mi vi građani date povjerenje, računajte na tvrdoglavost koja znači čuvanje dostojanstva'', rekao je Danilović.

Na konvenciji su govorili i šef Izbornog štaba i predsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene Danilo Jokić, član Predsjedništva i poslanik Ujedinjene Crne Gore u Skupštini Crne Gore Vladimir Dobričanin, član Predsjedništa Željko Furtula, potpredsjednik OO Ujedinjene Crne Gore u Beranama Ana Radovanić, predsjednik Izvršnog odbora Glavnog grada Milivoje Brković, predsjednik OO Ujedinjene Crne Gore u Mojkovcu Dragoslav Jokić kao i sekretar Izvršnog odbora Ujedinjene Crne Gore Ljubica Simonović.

Bonus video: