Vuksanović Stanković: Državu ćemo odbraniti srcem i poštenim vladanjem

"Nećemo nikome dozvoliti da nam ponižava državu i podvodi je tuđim interesima zarad neke mrvice sa stola Aleksandra Vučića", kazala je kandidatkinja SDP-a za predsjednicu države

8907 pregleda 41 komentar(a)
Vuksanović Stanković na skupu u Podgorici, Foto: SDP
Vuksanović Stanković na skupu u Podgorici, Foto: SDP

Crna Gora je na udaru onih iza kojih stoji pobijeđena prošlost, koja se probudila pod barjakom i direktivom nacionalističkih snaga kojima se upravlja van Crne Gore, kazala je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Draginja Vuksanović Stanković.

„Ali, neće nas odbraniti oni koji bi da sve vrate na staro – ono po kojem državu brani svemoćni pojedinac ili jedna partija. Državu ćemo braniti i odbraniti mi koji je volimo – odbranićemo je srcem, poštenim vladanjem i poštenim i iskrenim odnosom prema svim građanima“, rekla je Vuksanović Stanković na prvom promotivnom skupu "Draginja Srcem", održanom u Podgorici.

"Nećemo nikome dozvoliti da nam ponižava državu i podvodi je tuđim interesima zarad neke mrvice sa stola Aleksandra Vučića. Jednako tako nećemo dozvoliti da neko grabi za sebe i svoje, a drugima uskrati slobodu, jednakost i pravdu i sve ono što nas čini ponosnim građankama i građanima Crne Gore“, dodala je ona, kako je saopšteno iz SDP-a.

Vuksanović Stanković je kazala da nije moguće ne primijetiti u kojoj mjeri neki govore danas drugačije od onoga kako su ranije govorili.

"Njihove milozvučne riječi i lažni patriotizam koji danas odjekuje nije ništa drugo nego mjera licemjerja i manipulacije. Neki sebe čak nazivaju građanskim snagama, a prošlost im je natovarena nacionalizmom i klerikalnim stavovima. Ja kao vaša kandidatkinja za Predsjednicu, i partija koju predstavljam, uvijek smo bili na istom i pravom putu. To je put ljubavi prema vlastitoj zemlji. Nikada nijesmo ustuknuli, nikada se nismo predomislili, nikada se nismo mijenjali, i to će ostati tako. Ponosno smo nosili zastavu naše zemlje, hrabro smo se za nju borili u svakom trenutku i na svakom mjestu, beskompromisno smo ulazili u borbu sa svima koji ugrožavaju našu nezavisnost i pravo na slobodu“, istakla je ona.

Vuksanović Stanković je rekla da na izborima ne predstavlja samo SDP, već "sve vrijedne građane koji se bore za svoja prava" i "sve poštene, vrijedne, iskrene patriote koji se osjećaju građanski i koji dijele viziju društva socijalne pravde".

„Od silne politike i velikih političara ne vide se problemi običnih ljudi, nedovoljno je brige za one na društvenim marginama, osoba sa hendikepom, borkinja za ravnopravnost žena, LGBT zajednice, djecu i mlade koji sve više odlaze... Predsjednica ili predsjednik države treba da pokaže brigu prema njima, ne samo prema svojoj naciji i crkvi, partijskim i poslovnim elitama", kazala je kandidatkinja SDP-a.

Poručila je da predstavlja sve one koji su "iskreno, a ne lažno", za evropski put, i sve one koji vjeruju "da je naša destinacija društvo evropskih naroda“.

„Crna Gora je naša kuća. Mi druge kuće nemamo. Za tu kuću se moramo boriti. Nemojmo dozvoliti da budemo gosti u vlastitoj kući. Ja sam kroz život uvijek išla srcem. Nikada nijesam imala sumnje kada je trebalo odabrati pravi put, jer sam birala srcem. Zato vas pozivam da glasate srcem. Ako volite našu Crnu Goru, srce će vam pokazati najbolji put. Nek je vječna Crna Gora”, zaključila je Draginja Vuksanović Stanković.

Bonus video: