Evropa sad: Serija poraza na lokalnim izborima uvertira u izvjestan neuspjeh DPS-a i na predsjedničkim izborima

"DPS i njihov predsjednik su jedino predano radili na uvećanju crnogorske dijaspore. Međutim, sada pozivaju da im ukažu povjerenje oni, koje su zbog teških životnih uslova, već otjerali iz Crne Gore"

8500 pregleda 36 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Evropa sad
Ilustracija, Foto: Evropa sad

Serija poraza na lokalnim izborima, počevši od onih nikšićkih, preko podgoričkih, pa sve do onih sinoć u Tuzima, uvertira je u izvjestan izborni neuspjeh Demokratske partije socijalista (DPS) - nekada najjače političke partije - i na predsjedničkim izborima, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

"U nedostatku programa i rezultata nakon 30 godina vlasti, u DPS-u su smatrali da je po potrebi politika kalkulisanja sa manje brojnim narodima, jedini recept koji im još uvijek može pomoći", navodi PES u saopštenju.

Međutim, kako kažu, prevaziđena politika DPS-a kojom se aktuelizuju tragična vremena, u kojima je i njihov predsjednik učestvovao, pročitana su gotovo na svakom mjestu u Crnoj Gori.

"Dok su se funkcioneri DPS-a bogatili, građane su primoravali da preživljavaju od minimalnih plata i penzija, koje godinama nijesu povećavali. DPS i njihov predsjednik su jedino predano radili na uvećanju crnogorske dijaspore. Međutim, sada pozivaju da im ukažu povjerenje oni, koje su zbog teških životnih uslova, već otjerali iz Crne Gore", piše u saopštenju.

Dodaju da su za razliku od DPS-a, oni već pokazali, a tek će da nastave da stvaraju uslove da se dijaspora vrati i živi u Crnoj Gori.

"A, ne da se isti kratkoročno zloupotrebljavaju za samo jedan izborni dan", zaključuju u saopštenju.

Pokret Evropa sad nije učestvovao na jučerašnjim lokalnim izborima u Tuzima.

Bonus video: