Bečić: Cetinje je crnogorsko, ali i svjetsko, potrebno je probuditi ga iz višegodišnjeg "dremeža"

"Cetinje je grad koji je neopravdano zapušten, a posjeduje ogromna prirodna, kulturna i istorijska bogatstva koja moramo da sačuvamo"

4068 pregleda 17 komentar(a)
Bečić i Demokrate tokom posjete Prijestonici, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić i Demokrate tokom posjete Prijestonici, Foto: Demokratska Crna Gora

Cetinje je crnogorsko, ali i svjetsko. Briga o državnom identitetu biće jedan od prioriteta u predstojećem mandatu", poručio je Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore i predsjednički kandidat na izborima 19. marta.

"Identitet naše zemlje potrebno je afirmisati u procesu evropskih integracija, ali isto tako potrebno je Cetinje probuditi iz višegodišnjeg 'dremeža'", dodao je Bečić tokom posjete Prijestonici, navodi se u saopštenju Demokrata.

Bečić navodi da će stvoriti konkretne projekte koji će biti programski i strateški utemeljeni u stvaranju funkcionalnih institucija koje će raditi u interesu naroda.

"Junačko Cetinje uvijek je bilo kolijevka slobode Crne Gore. Sa ove zemlje krenuli su najveći crnogorski heroji u odbranu slobode naše domovine i upravo to i mi radimo. Cetinje je grad koji je neopravdano zapušten, a posjeduje ogromna prirodna, kulturna i istorijska bogatstva koja moramo da sačuvamo", naveo je Bečić.

Kaže da je za njega čast odbrana od nepravde.

"Častan čovjek nikada neće biti nepravedan, zato što bi nanošenjem nepravde drugima tu čast izgubio. Borba za čast je borba za pravdu. Kada pomažemo onima koji su u nevolji, tada smo časni. Kada brinemo o onima koji su stradali od pogrešne ekonomske politike, onda smo časni. Čast mora biti naše ime, čast mora biti naša budućnost", zaključio je Bečić.

Bonus video: