SDP samostalno na Cetinju: Đurašković glavni kandidat za nosioca liste

Demokratska Crna Gora odbila je poziv SDP-a, dok su iz Građanskog pokreta URA poručili da su spremni za saradnju samo u slučaju formiranja jedinstvene opozicione liste.
102 pregleda 12 komentar(a)
Nikola Đurašković
Nikola Đurašković
Ažurirano: 16.09.2017. 06:47h

Socijaldemokratska partija (SDP) će na lokalnim izborima na Cetinju nastupiti pod sloganom “Da živi Cetinje”, a najozbiljniji kandidat za nosioca liste je Nikola Đurašković, saznaju “Vijesti”.

Stranka Ranka Krivokapića je krajem avgusta poslala poziv opozionim partijama, udruženjima i pojedinicima za razgovore o zajedničkim nastupu na lokalnim izborima na Cetinju, navodeći da bi se time biračima ponudila zdrava politička alternativa.

Demokratska Crna Gora odbila je poziv SDP-a, dok su iz Građanskog pokreta URA poručili da su spremni za saradnju samo u slučaju formiranja jedinstvene opozicione liste.

Sagovornik “Vijesti” iz SDP-a kazao je da su, nakon što je ostatak opozicije odbio poziv na objedinjavanje, u toj partiji najbliži samostalnom nastupu na izborima u Prijestinici. Ističući da su u stranci zadovoljni rezultatom na lokalnim izborima 2013. godine i prošlogodišnjim parlamentarnim, sagovornik “Vijesti” je kazao da očekuje kako će SDP biti dio buduće cetinjske vlasti.

“Cetinjski odbor već je kreirao vizuelni identitet, a kampanju će sprovesti pod sloganom “Da živi Cetinje”. Time želimo da ukažemo na vrlo loše stanje na Cetinju, kao i na veliku nezaposlenost, iseljavanje i tiho umiranje grada i potrebu da se stvari hitno mijenjaju”, kazao je on. Navodeći da stranka već tri mjeseca sprovodi terensku kampanju na Cetinju, sagovornik “Vijesti” kazao je da su u završnoj fazi konsultacije o nosiocu liste.

“Jedna od opcija je vrlo prepoznati nestranački kandidat, a unutar partije za najozbiljnijeg kandidata slove Đurašković, aktuelni šef odborničkog kluba i nekadašnji sekretar za komunalne poslove Prijestonice.

Moguće je da za kandidata za nosioca liste bude predložena i neka od prepoznatih žena iz SDP-a na Cetinju”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Izbori na Cetinju bi trebalo da budu održani 26. novembra, zajedno sa izborima u Tuzima, Mojkovcu i Petnjici. Do sada su za taj datum zakazani samo izbori u Tuzima.

Demokrate su ranije najavile da će na izborima u Prijestonici nastupiti samostalno, a iz ostalih partija na Cetinju još se nisu oglašavali u vezi sa modelom nastupa niti nosilaca izbornih lista.

Nedović vodi odbor u Mojkovcu

Mojkovački odbor SDP-a je za predsjednika izabrao Božidara Batka Nedovića, privrednika iz tog grada. On je kazao da očekuje dobar rezultat na lokalnim izborima.

“Opštinski odbor SDP-a Mojkovac mora osmisliti adekvatno rješenje kako mladi ljudi ne bi odlazili iz Mojkovca, jer se decenijama ne vodi računa o mladima. Na predstojećim lokalnim izborima, pokazaćemo da je politika koju SDP uspješno sprovodi na državnom nivou veoma jaka i održiva i u Mojkovcu”, kazao je on. Izbori u Mojkovcu trebalo bi da budu držani 26. novembra.

Bonus video: