Balota: Glas za Draginju, glas za pravu evropsku Crnu Goru

"Svjesni smo da odbrana državnosti i prosperiteta nije eksluzivno pravo ni jedne političke partije, a još manje pojedinca", kazao je potpredsjednik SDP-a

1898 pregleda 23 komentar(a)
Adis Balota, Foto: SDP
Adis Balota, Foto: SDP

Glas za predsjedničku kandidatkinju Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković glas je za pravu evropsku Crnu Goru, saopštio je potpredsjednik SDP-a Adis Balota.

Kazao je da su predstojeći predsjednički izbori značajni, jer njihovi rezultati definišu budući pravac političkog i ekonomskog puta države za duži niz godina.

"Pogrešna odluka na izborima, direkno će značiti prekid svih evropskih integracija, a kao društvo ostaćemo zarobljeni u prošlosti i na marginama civilizovanog svijeta. Zato, predstojeći predsjednički izbori u značajnom dijelu određuju dalju sudbinu države Crne Gore", saopštio je Balota.

Dodao je i da "Socijaldemokratska partija od svojeg postojanja, zalaže se za antifašističku Crnu Goru, za evropske vrijednosti, vladavinu prava i žestoki je protivnik ratnohuškačkim politikama, kriminalu i korupciji."

Balota je istakao da izbor Vuksanović Stanković za predsjednika donosi smirivanje političkih i opštih društvenih prilika u Crnoj Gori, kao i sigurni put u članstvo Evropske unije.

"Garant patnerstva u NATO savezu, jer njeno dosadašnje političko djelovanje, predstavlja sigurnost da će država Crna Gora i interesi građana biti na prvom mjestu u njenom radu", dodao je on.

"Svjesni smo da odbrana državnosti i prosperiteta nije eksluzivno pravo ni jedne političke partije, a još manje pojedinca, zato smatram da Draginja Vuksanović Stanković, predstavlja sve koji baštinimo građanske, evropske i slobodarske vrijednosti. Upravo takav kandidat treba Crnoj Gori, koji u drugom krugu može da objedini sve za Crnu Goru a ne protiv sebe", zaključuje Balota u saopštenju.

Bonus video: