Svetosavska: Zadovoljni smo što naše žalbe odbijaju ujedinjene partijske sudije DPS–a i DF–a

Iz te partije smatraju da su žalbama dokazali da se "DPS i DF dogovaraju na štetu drugih, da su simbioza – jedan život u dva tijela, te da se udruženo bore protiv svih koji im smetaju"

6641 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Svetosavska
Foto: Svetosavska

Ujedinjene partijske sudije Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratskog fronta (DF) još jednom su demonstrirale neraskidivo zajedništvo prilikom odbacivanja prvog dijela žalbi Svetosavske srpske liste u izbornom sporu povodom lokalnih izbora u Podgorici, saopšteno je iz te partije.

Na taj način je, kako tvrde iz Svetosavske, potvrđeno da DPS i DF nijesu neprijatelji, tačno onako kako je to sinoć "emotivno saopštio predsjednički kandidat DF–a predsjedničkom kandidatu DPS–a".

Interesantna je, navode oni, i selekcija njihovih žalbi, odnosno odabir onih o kojima se odlučivalo juče.

Ustavni sud je na jučerašnjoj sjednici odbio je pet ustavnih žalbi Svetosavske srpske liste, podnijete nakon lokalnih izbora u Podgorici 23. oktobra.

"Još je interesantnije da žalbe koje smo podnijeli Ustavnom sudu, povodom tri neustavne kandidature na predsjedničkim izborima, još nijesu razmatrane, iako izborni proces duboko odmiče. O tome ćemo u ponedjeljak obavijestiti predstavnike ambasada u Podgorici i međunarodnih misija koje se interesuju ili navodno interesuju za fer izborne procese", navodi se u saopštenju.

Iz te partije smatraju da su žalbama dokazali da se "DPS i DF dogovaraju na štetu drugih, da su simbioza – jedan život u dva tijela, te da se udruženo bore protiv svih koji im smetaju".

"Izvesti ujedinjene DPS i DF na čistinu, pred oči i sud javnosti, nije poraz, nego pobjeda. Crna Gora je jedina država u Evropi u kojoj predstavnici dvije sistemske i bratske političke opcije, u konkretnom slučaju DPS i DF, biraju sudije Ustavnog suda po političkom i paritetnom principu. S obzirom da se sudije biraju na period od 12 godina, jasno je da će i naredna decenija prolaziti u procesu demontiranja sistema, ako se uopšte i uđe u taj proces", kazali su iz Svetosavske.

Imajući sve to u vidu, dodaju oni, predstavnici ostalih političkih partija i civilnog sektora "nemaju nikakve specijalne razloge za slavlje".

"Svetosavska sve njih upozorava da ih na nekoj narednoj krivini čeka tamna ruka ''duboke države'' u Ustavnom sudu ili nekom sličnom instrumentalizovanom organu", piše u saopštenju.

Bonus video: