Medoks: Napad na bilo kojeg kandidata tokom predsjedničke kampanje je napad na demokratski proces

"U potpunosti sam saglasna sa onim što su moje koleginice iz EU i SAD rekle u vezi sa napadom na predsjedničkog kandidata na Cetinju"

7425 pregleda 9 komentar(a)
Medoks, Foto: Ambasada Velike Britanije
Medoks, Foto: Ambasada Velike Britanije

Napad na bilo kojeg od kandidata tokom predsjedničke izborne kampanje je napad na demokratski proces, saopštila je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.

"U potpunosti sam saglasna sa onim što su moje koleginice iz EU i SAD rekle u vezi sa napadom na predsjedničkog kandidata na Cetinju. U osnovi, nasilje ili prijetnje nasiljem protiv bilo koga nisu prihvatljivi. Napad na bilo kojeg od kandidata tokom predsjedničke izborne kampanje je, osim toga, napad na demokratski proces. Nadam se da će vlasti preduzeti odgovarajuće mjere protiv odgovornih i osigurati sigurnost svih kandidata tokom kampanje", napisala je Medoks na Tviteru.

Grupa građana protestovala je juče ispred cetinjskog Sportskog centra na Cetinju zbog održavanja konvencije predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

U jednom trentku je došlo i do napada, pa je Milatović morao uz pomoć obezbjeđenja i policije da uđe u Sportski centar.

Kako se vidi na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, Milatoviću je nekoliko osoba pomoglo da uđe nakon što je prošao kroz gomilu gdje su ga pojedinci gurali i psovali.

Bonus video: