Bečić: U DPS interpretaciji oni imaju pravo na pljačku jer su "patriote"

Kako je rekao, biti predsjednik Crne Gore je čast prema svakoj njenoj opštini, naselju, građaninu, ophoditi se sa jednakim poštovanjem, imati sluha za potrebe svakog građanina

14061 pregleda 33 komentar(a)
Detalj sa skupa u Mojkovcu, Foto: Demokratska Crna Gora
Detalj sa skupa u Mojkovcu, Foto: Demokratska Crna Gora

Crna Gora od 19. marta počinje da iskazuje iskreniji odnos prema sjeveru države, poručio je predsjednički kandidat Demokrata Aleksa Bečić.

On je, na predizbornom skupu u Mojkovcu, rekao da su se do 30. avgusta 2020. godine borili da stvore uslove u kojima bi mogli iskreno i pošteno da se bore za razvoj svake opštine u Crnoj Gori.

“Nizali smo pobjede, oslobađali opštinu po opštinu, počevši od primorja gdje su građani najprije osjetili dah promjena i časnog odnosa vlasti prema svojim sredinama, nastavili sa Cetinjem, Podgoricom, Nikšićem, Tuzima, Kolašinom, došao je red na sjever“, istakao je Bečić.

On je kazao da su zajedničko svakoj crnogorskoj opštini iskreni ljudi, koji iskrenost umiju da prepoznaju i cijene kod drugih.

“Kao izdanak naroda kojem je to u genima, kod kojeg su čast, čojstvo i junaštvo jedan od najvažnijih životnih imperativa sa kojima se rađaju, kad postanem predsjednik, obećavam da ću vratiti čast u obavljanje najviših državnih funkcija i da čast i vlast neće, kao dosad, biti tako nespojivi pojmovi“, poručio je Bečić.

Kako je rekao, biti predsjednik Crne Gore je čast prema svakoj njenoj opštini, naselju, građaninu, ophoditi se sa jednakim poštovanjem, imati sluha za potrebe svakog građanina.

“Sa kolegama sam takav odnos već imao priliku da demonstriram jer kad smo obezbjeđivali dječje dodatke, nisu ih dobijala djeca samo iz jedne opštine, nego iz svih opština, isto je bilo i sa besplatnim udžbenicima, i sa nadoknadama za majke sa troje i više djece, za poljoprivredna i staračka domaćinstva”, istakao je Bečeć.

On je građanima poručio da će se, kada postane predsjednik Crne Gore, truditi da takav odnos podstiče na svim nivoima.

Bečić je rekao da su građani čuli više puta “magičnu formulaciju o DPS patriotama”.

“U njihovoj interpretaciji i razumijevanju oni imaju pravo na pljačku jer su "patriote", i diče se ličnim blagostanjem kao patriotskim činom. Da živite u blagostanju koje ste izgradili na pljački vlastite zemlje, a da pritom gledate svaki dan svoje zemljake koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, ne samo da nije patriotski, nego je nečasno i neljudski”, kazao je Bečić.

Zato je, dodaje, Đukanović jedan od političara koji nikada neće voditi kampanju pod sloganom “Čast”.

"Jer nije adekvatan kandidat za takvu kampanju", rekao je Bečić.

Bonus video: