CIVIS: Nasrtaji na političke neistomišljenike koji podsjećaju na raspirivanje mržnje iz devedesetih moraju nestati

"CIVIS apeluje na nadležne državne organe da utvrde punu istinu o incidentu na Cetinju, kako bi vinovnici tog događaja bili adekvatno sankcionisani ukoliko za to postoji pravni osnov"

9276 pregleda 25 komentar(a)
Foto: CIVIS
Foto: CIVIS

Savez građana CIVIS saopštio je danas da najoštrije osuđuje napad na predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i pokušaj onemogućavanja njegovog promotivnog skupa na Cetinju.

"Cijenimo da nasrtaji na političke neistomišljenike, koji podsjećaju na raspirivanje mržnje iz devedesetih godina prošlog vijeka, moraju zauvijek prestati i da predsjednička kampanja i svaka buduća politička nadmetanja moraju proticati u znaku tolerancije i razumijevanja. CIVIS apeluje na nadležne državne organe da utvrde punu istinu o incidentu na Cetinju, kako bi vinovnici tog događaja bili adekvatno sankcionisani ukoliko za to postoji pravni osnov", piše u saopštenju CIVIS-a.

Grupa građana protestovala je prekjuče ispred cetinjskog Sportskog centra na Cetinju zbog održavanja konvencije predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

U jednom trentku je došlo i do napada, pa je Milatović morao uz pomoć obezbjeđenja i policije da uđe u Sportski centar.

Bonus video: