Matern: Crna Gora daje značajan doprinos globalnom miru i stabilnosti

Bošković je zahvalio Maternu na donaciji Ministarstva odbrane Njemačke crnogorskom Ministarstvu odbrane od šest lakooklopnih vozila u vrijednosti 2,25 miliona eura,
5 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Mod.gov.me
Predrag Bošković, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 15.09.2017. 11:51h

Crna Gora kao NATO članica značajno doprinosi bezbjednosti Jugoistočne Evrope, ali i globalnom miru i stabilnosti, posebno učešćem u mirovnim misijama, ocijenio je ambasador Njemačke u Podgorici, Hans Ginter Matern.

On je danas razgovarao sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Matern je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, kazao da ga raduje konstantno ulaganje napora u unapređenje već odlične saradnje dvije države na planu odbrane.

"Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se otvoriti nove perspektive za jačanje odnosa Crne Gore i Njemačke kao država NATO saveznica“, navodi se u saopštenju.

Bošković je zahvalio Maternu na donaciji Ministarstva odbrane Njemačke crnogorskom Ministarstvu odbrane od šest lakooklopnih vozila u vrijednosti 2,25 miliona eura, koja će, kako je dodao, značajno podići spremnost pješadijskih jedinica Vojske Crne Gore.

"Tokom sastanka, izraženo je obostrano zadovoljstvo odličnom i sadržajnom bilateralnom saradnjom u oblasti odbrane, o čemu govore projekti na polju verifikacije, obuke pilota helikoptera, odnosa sa javnošću, kao i obrazovanja zaposlenih iz crnogorskog sistema odbrane u njemačkim vojnim školama“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: