Vuksanović Stanković u ponedjeljak u Sarajevu; SDP: Zbog posjeta je bila meta prijetnji negatora i promotera genocida

"Poslanica Vuksanović Stanković je rado viđena u BiH, posebno zbog njego iskrenog zalaganja za mir i suživot, razvoj građanskog društva i evropsku i evroatlanstku perspektivu te zemlje"

5566 pregleda 12 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Boris Pejović
Vuksanović Stanković, Foto: Boris Pejović

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković će na poziv gradonačelnice Benjamine Karić boraviti sjutra u Sarajevu, a tom prilikom će se sastati i sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Denisom Bećirovićem, saopšteno je iz SDP.

"Tradicionalni dobri odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a posebno građana dvije države nebrojeno puta su dokazani. Poslanica Vuksanović Stanković je rado viđena u BiH, posebno zbog njego iskrenog zalaganja za mir i suživot, razvoj građanskog društva i evropsku i evroatlanstku perspektivu te zemlje. Posebnu pažnju posvetila je suočavanju sa istinom i borbom protiv nasljeđa ideologija koje su dovele do krvavog rata u toj zemlji, koji je odnio preko 100.000 života, tako da je na poziv “Majki Srebrenice” nekoliko puta učestvovala u komemoraciji žrvama genocida koja se održava svakog 11.jula u Memorijalnom centru u Potočarima", ističe se u saopštenju.

Iz SDP su dodali da je "zbog ovih posjeta, ali i jasnih poruka otpora politikama mržnje i netrpeljivosti, poslanica Vuksanović Stanković bila na meti ozbiljnih prijetnji od strane negatora i promotera genocida".

"Svaka posjeta susjednim zemljama je prilika da se pošalje poruka o značaju očuvanja dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa u regionu kao temeljnoj osnovi očuvanju mira i stabilnosti i da se i riječima i djelima dokaže značaj dobrosusjedskih odnosa", poručili su iz SDP.

Bonus video: