Ejhorst: EU podržava aktuelni Sporazum o demarkaciji granice Kosova sa Crnom Gorom

"Od izuzetnog je značaja da lideri ispune obećanja koja su dali. To je naš zvaničan stav o tom pitanju. Značajno je da se izvrši ratifikacija Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i nastavi borba protiv korupcije", kazala je visoka evropska zvaničnica
2 komentar(a)
Angelina Ejhorst, Foto: Screenshot (YouTube)
Angelina Ejhorst, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.09.2017. 09:47h

Predstavnica Spoljnopolitičke službe Evropske unije Angelina Ejhorst izjavila je da EU podržava aktuelni Sporazum o demarkaciji granice Kosova sa Crne Gore iz avgusta 2015. godine, kao i da je značajno da ga Skupština Kosova ratifikuje.

"Naša pozicija se nije promijenila. Mi smatramo značajnim da se sporazum ratifikuje u Skupštini Kosova, kako je to uradila Crna Gora. To sam jasno stavila do znanja premijeru i to su naša očekivanja", kazala je Angelina Ejhorst, a prenijeli su prištinski mediji.

Upitana o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na Kosovu, Ejhorst je kazala da se preuzete obaveze moraju ispuniti i da se bobra protvi korupcije nastavlja.

"Od izuzetnog je značaja da lideri ispune obećanja koja su dali. To je naš zvaničan stav o tom pitanju. Značajno je da se izvrši ratifikacija Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i nastavi borba protiv korupcije", kazala je visoka evropska zvaničnica.

Visoka evropska zvaničnica se tokom jučerašnjeg dana susrela sa predsjednikom kosovskog parlamenta i premijerom Kosova, kao i s visokim zvaničnicima pokreta Samoopredjeljenje i Demokratskog saveza Kosova.

Bonus video: