Đukanoviću DPS donirao 13.300 eura, Mandiću 20.000 od Srpske kuće

Predsjednički kandidati imaju obavezu da dostave petnaestodnevni izvještaj o prilozima u roku od 15 dana od otvaranja računa za finansiranje kampanje

41718 pregleda 82 komentar(a)
Đukanović i Mandić, Foto: Boris Pejović
Đukanović i Mandić, Foto: Boris Pejović

Kandidat za predsjednika Crne Gore i aktuelni šef države Milo Đukanović prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) 13.300 eura priloga u predizbornoj kampanji.

Novac je, kako je objavljeno na sajtu ASK-a dobio od svoje Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je navedeno, radi se o tri uplate. Prva od hiljadu eura bila je 1. marta, druga od 11 hiljada eura 6. marta, a treća od 1.300 eura 8. marta.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i kandidat za predsjednika Andrija Mandić prijavio je novi prilog od 20.000 eura kojeg je dobio od Srpske kuće. Prethodno mu je Nova srpska demokratija donirala 5.000 eura, dok je Demokratska narodna partija (DNP), koja s tom strankom i Pokretom za promjene (PzP) čini Demokratski front (DF), dala je 10.000.

Kandidatkinja Draginja Vuksanović Stanković (SDP) prijavila je ranije 5.000 eura priloga koje je dobila od svoje Socijaldemokratske partije (SDP) 24. februara.

Kandidati koji učestvuju na predsjedničkim izborima imaju obavezu da dostave petnaestodnevni izvještaj o prilozima u roku od 15 dana od otvaranja računa za finansiranje kampanje. Posebni računi se, prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, otvaraju najkasnije narednog dana od potvrđivanja kandidature, dok se ASK o tome obavještava u roku od tri dana od otvaranja računa.

Bonus video: