Danilović: Zbog nedolaska Đukanovića i Mandića jedino ispravno i korektno je da RTCG otkaže sučeljavanje kandidata

Danilović u obraćanju Savjetu i direktoru RTCG naveo da, ukoliko Đukanović i Mandić ne budu učesnici sučeljavanja, da ni on ne želi da učestvuje

35469 pregleda 72 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Predsjednički kandidat Goran Danilović ocijenio je da bi RTCG trebalo da otkaže sučeljavanje predsjedničkih kandidata planiranu za četvrtak zbog nedolaska dvojice kandidata za predsjednika Crne Gore - Mila Đukanovića i Andrije Mandića.

Đukanović i Mandić odlučili su se za tv duel koji će biti emitovan na televizijama E i Prva u terminu kada je planirana debata na Javnom servisu.

Danilović je u obraćanju Savjetu i direktoru RTCG naveo i da, ukoliko Đukanović i Mandić ne budu učesnici sučeljavanja, da ni on ne želi da učestvuje.

"U saznanju smo da dvojica predsjedničkih kandidata - Milo Đukanović i Andrija Mandić nisu potvrdili učešće u davno najavljenoj drugoj debati, odnosno sučeljavanju koje je planirano za sjutra veče, a snimalo bi se sjutra u podne. Istovremeno pomenuta dvojica kandidata najavljuju tv duel na privatnim TV emiterima u vremenu planiranom za naše sučeljavanje na TVCG. Smatram da ste zbog zaštite javnog interesa dužni da obavijestite javnost o pomenutim činjenicama koje utiču i na eventualno neodržavanje sučeljavanja na Javnom servisu", naveo je Danilović u pismu.

Navodi da se ne radi o spriječenosti Đukanovića i Mandića da učestvuju na drugom, ranije zakazanom debatovanju, pa da se to razumije, "nego o biranju da se održi duel na privatnoj televiziji, u istom vremenu predviđenom za emitovanje na našem javnom medijskom servisu".

"Smatram da je u novonastalim okolnostima jedino ispravno i korektno da RTVCG otkaže emisiju kako ne bi bilo manipulacija u javnosti jer je sučeljavanje na Javnom medijskom servisu bez prisustva dva kandidata, a posebno bez aktuelnog predsjednika Crne Gore, vinovnika mnogih kolektivnih posrnuća i obismešljavanja predsjedničke funkcije, daleko od interesa javnosti i obaveze koju prema njoj ima i kao trenutni predsjednik države. Njegovo bježanje iz sučeljavanja javnost će, siguran sam, prepoznati kao kukavičko i sramno, ali je važno i da Javni medijski servis prepozna pokušaj poniženja ostalih kandidata i RTVCG. Ja u tome, ostane li sve ovako, ne želim da učestvujem", zaključio je Danilović.

Bonus video: