Ujedinjena: Radunović i da zna ne umije da objasni zašto je rekao da smo mi i URA krivi za nesastavljanje vlade

"Sada više nije kriv SNP, jer je podržao kandidata DF za predsjednika, ali je kriva URA jer je na kraju podržala Demokrate"

17367 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Miljana Kljajić
Foto: Miljana Kljajić

Slaven Radunović se okomio na Ujedinjenu Crnu Goru. Kaže da su za nesastavljanje Vlade odgovorni GP URA i Ujedinjena? A kako to mudri Radunović brani i objašnjava? Prosto. Nikako - ne zna, a i da zna ne umije, saopštila je Ujedinjena Crna Gora.

Iz te partije su reagovali nakon što je Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović za "Vijesti" rekao da su GP URA i Ujedinjena Crna Gora zaustavili formiranje vlade.

"Žalosno je kada jedan navodno karijerni političar, koji dobro poznaje sve ljude iz rukovodstva Ujedinjene, iz njemu znanih razloga svako malo uvježbava svoje retoričke sposobnosti na štetu naše stranke. Ipak, zna Slaven da je ta vještina za mnoge neosvojiva, jer podrazumijeva istinu za sadržaj", kažu iz Ujedinjene Crne Gore.

Kako dodaju URA 82 dana, od trenutka dobijanja mandata za sastav Vlade, ni jednog trenutka nije dala podršku Miodragu Lekiću da Vladu sastavi.

"Četvrtog januara ove godine, a onda i cijeli mjesec potom, DF i Ujedinjena su tražili Izbore, jer nismo pristajali na ucjene, s obzirom da su URA i SNP tražile hljeba preko pogače - odnosno, umjesto pola vlade i kontrole nad službama bezbjednosti, skoro cijelu Vladu. Nije dao DF, nije ni Ujedinjena. DF je govorio da je neko, URA ili SNP, uzeo novac i pozvao da idemo na izbore. Tako smo odgovorili i mi", piše u saopštenju.

Onda je nekome palo na pamet, kako navode, da ucjenjivačima 82. dan ponudi i mjesto premijera.

"Mi naravno nismo pristali, a Slaven nas je noćas poistovjetio sa onima za koje je tvrdio da su ucjenjivači? Dakle, mi smo krivi zato što smo istrajali da se sastavi Lekićeva Vlada, i to tako što Slaven optužuje nas da nismo podržali Dritana? A zašto bismo Slavene dragi, skloni analizovanju, to podržali? Kako bismo odbranili; 'da je neko uzeo pare', a onda ga glasali za premijera", dodaju.

Navode kako bi Slaven glasao za Dritana da sastavi Vladu u tri dana ako Dritan nije dao da se sastavi u 83?

"Čemu ova burleska i ciljanje na Ujedinjenu? Zašto, pobogu, svako malo? Zašto iko misli da je nalagivanje na nas korist za druge? Mislite li vi, misli li Slaven, da je ovaj narod gomila neznalica. Sta bi sa Slavenovim i našim zahtjevom da idemo na izbore? Šta je sad? Sad su izbori nepotrebni? A zašto smo ih tražili, Vi i mi? Jesmo li tada lagali? E, pa mi nismo - tu smo gdje smo bili. I zašto se sada tek napada URA? Zašto sad, a 'juče' je u tri dana trebalo da dobije opet premijera i opet pola vlade", kažu iz Ujedinjene.

Kažu i da sada više nije kriv SNP, jer je podržao kandidata DF za predsjednika, ali je kriva URA jer je na kraju podržala Demokrate.

"Je li sve ovo, i ova sramota, vrijedna da se Slaven obruši na Ujedinjenu? Zašto? Jedini mogući odgovor: Slaven bi najradije napao sebe i svoj DF, jer nije dao do prije deset dana da ga ucjenjuju URA i DF, ali nije siguran da je to pametno, pa je zato odlučio da napadne Ujedinjenu. Ima samo jedan problem; to tek nije ni hrabro ni pametno - to je, prosto, glupo", zaključuju.

Bonus video: