SD: Prijevremeni izbori prilika da izađemo iz društveno-političke krize

Iz SD-a dodaju da će raspustanje skupštine i organizacija prijevremenih izbora "za nemali broj “oslobodilaca” od 30. avgusta značiti vjerovatno i neslavan kraj njihove političke karijere"

2104 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Raspuštanjem Skupštine stvoreni su preduslovi za organizaciju prijevremenih parlamentarnih izbora, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD).

Izbori će, kako kažu, rezultirati izborom državno odgovorne vlade koja bi bila u stanju da se izbori sa "poraznim nasljeđem" koje joj ostavljaju poslednje dvije, Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovićeva.

Vanredni parlamentarni izbori su takođe, navode oni, prava prilika da Crna Gora izađe iz duboke društveno-političke krize "koju je produkovala odlazeća parlamentarna većina od 30. avgusta".

“Odluka o raspuštanju Skupštine je odraz odgovorne politike prema društvu i državi. Sa druge strane, ne čude komešanja u redovima "oslobodilaca" od 30. avgusta, jer svakako imaju razloga da se plaše suda građana za sve naopake odluke koje su u prethodnih dvije i po godine donosili, i urušavanje ustavnih vrijednosti kojima smo se s punim pravom ponosili, kazali su iz SD-a.

Iz SD-a smatraju da je time stavljena tačka na dvoipogodišnje "uništavanje Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti".

"Nakon dvije i po godine političkog beznađa, gaženja Ustava i zakona, satiranja ekonomije, ponižavanja države pred međunarodnim zajednicom, konačno se ukazala prilika da Crna Gora ponovo bude lider u regionu i prva naredna članica Evropske unije, a ne njena rak rana kako nas danas nazivaju visoki evropski zvaničnici", piše u saopštenju.

Iz SD-a dodaju da će raspustanje skupštine i organizacija prijevremenih izbora "za nemali broj “oslobodilaca” od 30. avgusta značiti vjerovatno i neslavan kraj njihove političke karijere".

Bonus video: