Đukanović: DPS će dobiti novog predsjednika

Šezdeset ili devedeset dana nakon završetka predsjedničkih i parlamentarnih izbora, organizovaće se procedura na kojoj će DPS iz reda novih kandidata, novozainteresovanih da preuzmu kormilo DPS-a, dobiti novog predsjednika" -saopštio je Đukanović

43473 pregleda 60 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Boris Pejović
Sa pres konferencije, Foto: Boris Pejović

Predsjednik države i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, kazao je danas da će DPS ove godine dobiti novog lidera.

"Znate da je za 2023. godinu oročeno da se, dva ili tri mjeseca nakon završetka predsjedničkih i parlamentarnih izbora, organizuju izbori i u DPS-u, neposredni, gdje će se članovi partije izjašnjavati oko njenog novog rukovodstva. Ono što mogu da vam sa sigurnošću kažem je da će kroz te izbore DPS dobiti novog predsjednika", rekao je na konferenciji za medije u vili Gorica.

Đukanović je rekao da je nakon posljednjih parlamentarnih izbora želio da se povuče s vrha DPS-a "s generacijom koja je s njim radila 15-20 godina u partiji i državi", ali da je procjena na Kongresu te stranke bila da je zbog smjene generacija potrebno da ostane na čelu DPS-a još jedno vrijeme, "da bi se tranzicija obavila kako treba".

"I tada smo kazali da je to najduže dvije godine. Te dvije godine su istekle, u međuvremenu smo dobili predsjedničke i parlamentarne izbore, pa smo kazali da sad nije najvažnije da se mi biramo unutar partije, nego da je najvažnije da partija postigne bolji rezultat na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Statutarna odluka, donešena na posljednjem Glavnom odboru, je da se šezdeset ili devedeset dana nakon završetka predsjedničkih i parlamentarnih izbora organizuje procedura na kojoj će DPS iz reda novih kandidata, novozainteresovanih da preuzmu kormilo DPS-a, dobiti novog predsjednika", poručio je.

Bonus video: