Porodica iz Bijelog Polja tvrdi da im je DPS nudio novac za glasove; DPS: Ne poznajemo ih

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično saopšteno da je danas, na platou ispred biračkog mjesta 39, u Kukuljama, došlo do sukoba više lica, što nije uticalo na izborni proces

44877 pregleda 41 komentar(a)
Biračko mjesto u mjestu Kukulja, Foto: Jadranka Ćetković
Biračko mjesto u mjestu Kukulja, Foto: Jadranka Ćetković

Sedam članova porodice Hajrović iz Kukulja kod Bijelog Polja tvrdi da su predstavnici DPS-a na biračkom mjestu u osnovnoj školi u Kukuljama dijelili novac za glasanje, i da su oni, iako im je obećana naknada za glasanje, prevareni.

Iz OO DPS Bijelo Polje "Vijestima" je saopšteno da ne znaju ništa o incidentu, te da ne poznaju osobe koje se pominju.

Irfan Hajrović kazao je "Vijestima" da su u incidentu povrijeđeni on i njegova majka E. B. koja je navodno usljed guranja pala u nesvijest. Kazao je da je njegova majka nakon toga transportovana u bolnicu u Bijelom Polju.

Hajrović tvrdi da su ga više puta udarili Esad Alilović, Mitko Bećirović i Refik Bećirović.

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično saopšteno da je danas, na platou ispred biračkog mjesta 39, u Kukuljama, došlo do sukoba više lica, što nije uticalo na izborni proces.

"Jedno lice je podnijelo prijavu Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje. O svemu je obaviješten državni tužilac, koji je naložio prikupljanje obavještenja od više lica. Postupanje policije i Tužilaštva je u toku. Nakon prikupljenih dodatnih obavještenja tužilac će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela", rečeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave policije.

Irfan Hajrović tvrdi da je u vozilu džipu tivatskih tablica, ispred biračkog mjesta građanima novac dijelio Farko Alilović, da je njegov brat Esad bio na glasačkom mjestu, te da je u vozilu povremeno bio i Ensar Omerović, direktor Dnevnog centra "Tisa".

On tvrdi da su njegovim sestrama I.H. S.H. koje su došle iz Budve, obećali po 300 eura.

"Zvali su ih 300 puta i to sinoć. Ja sam otišao po njih, kako su im obećali da im daju po 300 eura za putne troškove za ostalo, međutim, nisu dobile novac. Nudili su mom ocu 300 eura, ali njima nisu dali. Htjeli su im daju po 50 eura a nekima ništa, jer će, navodno biti para u drugom krugu. Neki od građana su se zbunili, neki su uzimali po 50, neki 30 eura, sve se to odigravalo u autu i ispred njega. Ja sam zahtijevao da se da svima isto ili da se ne da nikom. Mi glasamo i bez para. Dakle od sedam članova moj otac Ismet Hajrović jedini je dobio 300 eura, jer je prvi ušao u to vozilo, a mi ostali nismo ništa dobili", tvrdi Irfan Hajrović.

Njegove riječi ponovile su sestre i brat J.H.

Irafn Hajrović je kazao da se poslije svega "osjeća prevareno".

"Ne zbog toga što nisu ispoštovali za novac, nego što nisu ispoštovali da se naspe put i asfaltira. Dolazili su da saniraju put, da ga naspu, ali ništa od toga nisu učinili. Pozivam Tužilaštvo da procesuira Farka i Eska Alilovića".

Na pitanje da li je svjestan da su u pitanju nezakonite radnje Hajrović je kazao "da je svjestan da je prevaren i da su u pitanju nezakonite radnje".

Esko Alilović je "Vijestima" kazao je da uopšte nije izlazio sa biračkog mjesta.

Istakao je da u njegovo vozilo nije ulazio ni njegov brat Farko Alilović, i da je cijelo vrijeme ključ od vozila bio kod njega.

"Vijestima" je u bjelopoljskom tužilaštvu rečeno da je tužilac naložio prikupljanje dodatnih obavještenja o incidentu i da je Hajrović podnio prijavu.

Bonus video: