Đurđević: Bošnjaci nisu više sića za potkusurivanje u džepu Đukanovića, već na glavnoj političkoj pozornici

"One koje je najviše degradirao i ugnjetavao, došli su mu političke glave", rekao je Đurđević

18444 pregleda 63 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Bošnjaci više nisu u džepu Mila Đukanovića, kao sića za potkusurivanje, već na glavnoj političkoj pozornici u Crnoj Gori, poručio je potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Mesko Đurđević.

Đurđević je reagovao na izjavu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da apsolutno znaju "gdje su ti džepovi buduće podrške drugog kruga i u sljedećih 14 dana ćemo vrijedno raditi da stvorimo sve pretpostavke za njihovo aktiviranje".

"Užasna, neljudska poruka Mila Đukanovića nakon evidentnog poraza na izborima kako ‘zna đe su džepovi podrške koje treba aktivirati u drugom krugu’ ciljajući na slabu izlaznost (čitaj podršku njemu) u opštinama gdje dominantno žive Bošnjaci, ali još više na dijasporu, koja je opet dominantno bošnjačka, siguran je dokaz poraza jedne anti bošnjačke, anticrnogorske, anti srpske, anti građanske, anti civilizacijske politike, koju personifikuje upravo Đukanović", navodi se u njegovom saopštenju.

Naglasio je da su dobronamjerni prema svojoj državi Crnoj Gori, svim njenim građanima, ma kako se izjašnjavali, "ali i odlučni da nikada više ne dozvole da političari poput Đukanovića manipulišu vjerskim, nacionalnim ili građanskim osjećanjima Bošnjaka ali ni osjećanjima drugih naroda".

Povezani članci

19. Mart 2023.

Đukanović: Pobjedu sam već najavio, očekujem je

"Da nikada više ne dozvole da ih neko zarad ličnog ili partijskog interesa gura u džepove i vadi po potrebi. Da nikada više ne dozvole da ih neko ograničava u razvoju, da im oduzima slobodu, nacionalni identitet, da ih proćeruje, deportuje, ubija", kazao je Đurđević.

Kako je kazao, Đukanović je "plašio Bošnjake promjenom vlasti, grafitima, bombama, hapšenjima, gašenjem partija, nametanjem kontrole političke misli, siromaštvom i izolacijom".

"Ali nije uspio. One koje je najviše degradirao i ugnjetavao, došli su mu političke glave", rekao je on.

SPP je, prema riječima Đurđevića, od osnivanja ukazivao na "retrogradni ulogu Đukanovića" i uprkos "potpunoj medijskoj blokadi" uspijevao da saopšti slobodnu bošnjačku misao, "da podrži obespravljene kako narode tako i pojedince. I nikada nije podlegao pritisku i ucjenama".

Dodao je i da je SPP 2020. godine koaliciji Crno na bijelo donio "ključne glasove za uzimanje četvrtog mandata koji je srušio Đukanovića".

"SPP je mimo svih projekcija i dilova hrabro i časno podržao Jakova Milatovića, budućeg predsjednika Crne Gore. SPP će u budućnosti još snažnije doprinositi demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore, svoje Crne Gore kao punopravne članice Evropske Unije u kojoj vladaju pravo i pravda", piše u saopštenju.