Bošković: Pad podrške NATO-u ilustruje u kojom mjeri je vlast afirmisala transatlantske vrijednosti i značaj članstva

Poslanik DPS-a kazao da je vlast "dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele"

7785 pregleda 51 komentar(a)
Bošković, Foto: Luka Zeković
Bošković, Foto: Luka Zeković

Pad podrške NATO-u ilustruje u kojoj mjeri je vlast afirmisala transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva, saopštio je član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), poslanik Predrag Bošković.

Istraživanje o percepciji građana, objavljeno u okviru godišnjeg NATO izvještaja, pokazalo je da bi gotovo polovina građana Crne Gore, njih 48 odsto, na referendumu glasala da država ostane u NATO savezu. Istraživanje, koje je rađeno u svih 30 NATO članica, kao i u Švedskoj i Finskoj, pokazalo je da bi 32 odsto građana Crne Gore na referendumu glasalo da država napusti NATO, dok 21 odsto ne zna kako bi glasalo.

Bošković, bivši ministar odbrane, kazao je da DPS iskazuje zabrinutost povodom rezultata istraživanja koje je predstavljeno u NATO-u.

"Činjenica da u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, a kada se NATO-u okreću i do juče neutralne države, u Crnoj Gori opada podrška Alijansi, trebalo bi ozbiljno da zabrine sve odgovorne strukture u državi. No, kako vidimo, oni gotovo i da nijesu ni registrovali te podatke - što uostalom i na najbolji način ilustruje to u kojoj su mjeri sami afirmisali transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva u NATO-u", saopštio je Bošković.

U isto vrijeme, prema njegovim riječima, vlast je "dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele": "Od javnih okupljanja do zabranjivanja koncerata - pri čemu se 'oslobađala' apsolutno svih kadrova koji su se na bilo koji način bavili ljudima koji su povezani sa ruskim tajnim službama".

Zato, kako je kazao, ovaj rezultat ne iznenađuje. "Kako u partijama vladajuće većine i onima koje su nastale iz nje ili preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a, za očekivati je da negativni trendovi budu i nastavljeni", zaključuje on.

Bonus video: