Abazović i Pingri: Da odlične političke i savezničke odnose Crne Gore i SAD prati isti nivo ekonomske saradnje

"Premijer je istakao da bi proširenje crnogorskog kokusa bio dodatni korak u daljem intenziviranju saradnje i veće zastupljenosti interesa Crne Gore u američkom Kongresu"

2074 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Veće prisustvo američkih kompanija na crnogorskom primorju i investicije u LNG terminal bila konkretna potvrda da odlične političke i savezničke odnose Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore prati i isti nivo ekonomske saradnje, poručeno je sa sastanka premijera Dritana Abazovića i Šeli Pingri, kongresmenke i kopredsjedavajuće crnogorskog kokusa u američkom Kongresu.

Kako se navodi u saopštenju Vlade oni su razgovarali u Kapitol Hilu.

"Tokom susreta sa Pingri, Abazović je naglasio da su Crna Gora i Sjedinjene Američke Države ne samo saveznici i strateški partneri u okviru NATO-a, već i dvije države koje u potpunosti dijele civilizacijske vrijednosti", piše u saopštenju.

U tom smislu, dodaje se u saopštenju, Abazović je istakao da bi proširenje crnogorskog kokusa bio dodatni korak u daljem intenziviranju saradnje i veće zastupljenosti interesa Crne Gore u američkom Kongresu.

"Na toj liniji, Abazović se zahvalio Pingri na dosadašnjim aktivnostima preduzetim u cilju promocije i bolje vidljivosti Crne Gore", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: