Još nije formiran predmet zbog navodne kupovine glasova u Bijelom Polju: Optužbe ostavili za kraj drugog kruga?

Slučaj iz Bijelog Polja jedan je od nekoliko incidenata koji je lokalnom tužilaštvu prijavljen iz Uprave policije

10880 pregleda 14 komentar(a)
Izborno mjesto Kukulje, Foto: Jadranka Ćetković
Izborno mjesto Kukulje, Foto: Jadranka Ćetković

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju još nije formiralo predmet zbog sumnje na kupovinu glasova na biračkom mjestu Kukulje kod Bijelog Polja, na dan predsjedničkih izbora 20. marta.

To je jedan od nekoliko incidenata koji je lokalnom tužilaštvu prijavljen iz Uprave policije.

”Naprijed navedene prijave odnose se na eventualnu kupovinu glasova u toku izbornog procesa, dok je u vezi sa jednim događajem prijavljeno da je došlo do fizičkog obračuna između određenih lica. S tim u vezi, ovlašćenim policijskim službenicima naloženo je prikupljanje potrebnih obavještenja i preduzimanje drugih operativnih mjera u cilju rasvjetljavanja prijavljenih događaja. Ukoliko se nakon prikupljenih dokaza ocijeni da su se stekli elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, ovo Tužilaštvo će formirati predmet”, piše u odgovoru ODT-a.

Sedam članova porodice Hajrović iz Kukulja kod Bijelog Polja tvrdi da su predstavnici DPS-a na biračkom mjestu u Osnovnoj školi u tom bjelopoljskom selu dijelili novac za glasanje, a da su oni prevareni iako im je obećana naknada za podršku toj partiji.

Iz Opštinskog odbora DPS-a Bijelo Polje, nakon izbora saopšteno je Vijestima da ne znaju ništa o incidentu, kao i da ne poznaju osobe koje se u tom kontekstu pominju.

Iz Uprave policije, nezvanično je saopšteno “Vijestima” da je 20. marta, na platou ispred biračkog mjesta 39 u Kukuljama, došlo do sukoba više osoba, ali da to nije uticalo na izborni proces.

”Jedno lice je podnijelo prijavu Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje. O svemu je obaviješten državni tužilac, koji je naložio prikupljanje obavještenja od više lica. Postupanje policije i Tužilaštva je u toku. Nakon prikupljenih dodatnih obavještenja tužilac će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela”, kazao je izvor Vijesti iz Uprave policije u Podgorici.

Bonus video: