Dragaš: DPS bukom pokušava da sakrije katastrofalan poraz u Podgorici

"Važno je iz mnogo razloga da Crna Gora uplovi u mirnije vode i okrene se pomirenju, moralnom i ekonomskom oporavku, a sve u interesu građana"

16779 pregleda 43 komentar(a)
Tihomir Dragaš, Foto: Pokret Evropa sad
Tihomir Dragaš, Foto: Pokret Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš saopštio je da predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u prvom krugu izbora "doživio pravi debakl" u Podgorici.

On je saopštio da je Đukanović izzgubio u 14 od 18 djelova grada, te da su prije pet mjeseci izgubili četiri.

Dragaš je uz saopštenje dostavio i podatke koliko je u Podgorici, po naseljima, u procentima glasova osvojio Đukanović, a koliko predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

PG glasanje pred izbori
foto: Pokret Evropa sad

Takođe, Dragaš je dostavio i podatke sa lokalnih izbora u Podgorici održanih 23. oktobra 2022. godine i procentima osvojenih glasova DPS-a i SDP-a, kao i Pokreta Evropa sad.

PG glasanje lok izbori
foto: Pokret Evropa sad

"Ovo je samo jedan od pokazatelja njihovog rapidnog gubitka podrške. I oni su shvatili da im podrška opada iz sata u sat i zbog toga je tolika buka o ugroženosti Crne Gore i njenog suvereniteta. A upravo su oni najveća prijetnja Crnoj Gori kroz spregu sa organizovanim kriminalnim grupama. Važno je iz mnogo razloga da Crna Gora uplovi u mirnije vode i okrene se pomirenju, moralnom i ekonomskom oporavku, a sve u interesu građana", naveo je Dragaš.

Dodaje i da je 19. mart, kada je održan prvi krug predsjedničkih izbora, "pokazao trend koji će se potvrditi u drugom krugu predsjedničkih izbora".

"Kada će konačno poslije 34 godine vladavine Milo Đukanović biti razvlašćen i poslat u političku penziju", zaključio je Dragaš.

Bonus video: